Fotball

Wenger fornøyd med Arsenals krigerinnstilling

Gjenskapte vårens viktigste seier, og ender 2013 som serieleder.

Olivier Giroud har bevist både forrige sesong og denne sesongen at Arsene Wenger fortsett vet hvordan man henter stjerner fra fransk fotball.
  • Nicholas Bergh
    Journalist
Olivier Giroud sikret tre nye poeng for Arsenal.

Arsenal avverget en katastrofe i Newcastle på forrige sesongs siste dag, da de vant 1-0 når Mesterliga-deltagelse sto på spill.

Det gjorde sommerkjøpet av Mesut Özil mulig, en overgang som tilsynelatende har inspirert Arsenal til å heve seg både poengmessig og spillemessig denne sesongen.

Søndagens 1-0-seier mot nettopp Newcastle minnet likevel mye om kampen i mai med samme resultat, selv om Arsenals noe urytmiske opptreden nok ikke bare kan tilskrives Özils skadefravær.

Arsene Wenger var storfornøyd over vinnerviljen hans lag viste.

— Vi har spilt to bortekamper og fått seks poeng mot West Ham og Newcastle og du kan se at laget er klare for å krige. La oss fortsette å krige og fortsette å utvikle laget, sier Wenger ifølge BBC.

Pardew: Ufortjent

Et godt Newcastle-lag gjorde det vanskelig for Arsenal å etablere sitt spill, og dermed var det kanskje symptomatisk at Arsenals vinnermål, i år som i fjor, kom på dødball, ved Olivier Girouds scoring etter 65 minutter.

Dermed vil Arsenal lede serien når vi tar fatt på 2014. Newcastle blir imidlertid på en 7.plass, og Alan Pardew var naturlig nok skuffet over poengfangsten søndag.

— Vi fortjente definitivt ikke å tape, men en feil ødela for oss på en dødball. Vi hadde noen muligheter på slutten, men vi kommer ut av dette med fornyet selvtillit selv om vi tapte, sier Pardew.

Cabaye viser klasse

Yohan Cabaye streiket i august, i et forsøk på å tvinge i gjennom en overgang til nettopp Arsenal. Men Newcastle nektet å selge, og Cabaye har svart på riktig måte, ved å heve spillet sitt til et nytt nivå, og bidra sterkt til Newcastles gode sesongstart.

Arsenal styrte store deler av den første omgangen søndag, noe Premier Leagues kanskje mest pasningssikre lag har hatt for vane. Likevel viste Cabaye glimtvis hvorfor han kunne forsterket Nord-Londonernes midtbane.

Det beste eksempelet kom etter 11 minutter, da Cabaye slo en strøken langpasning mot vristen mot høyreback Mathieu Debuchy. Cabayes landsmann klarte imidlertid ikke å ta ned ballen, og Newcastle gikk dermed glipp av en stor mulighet.

De store mulighetene var det ikke alt for mange av de første 45 minuttene. Aller nærmest var nettopp Debuchy, da han headet i tverrliggeren like før pause.

Giroud innfrir

Kampen så enda mer ut som en 0-0-kamp i starten av andre omgang. Arsenal viste tidvis gode pasningkombinasjoner, men aldri nærme nok Newcastles mål.

Andre omgang var i ferd med å bli et bevis på at Arsene Wenger helst må kjøpe en ny spiss i januar for at Arsenal skal sitte igjen med pokalen i mai. Men etter 65 minutter viste Olivier Giroud hvorfor Wenger har tillit til ham.

Med ren vilje kom han først på et godt slått frispark, og stusset ballen forbi Tim Krul til sitt åttende ligamål denne sesongen.

Kun minutter senere var ikke franskmannen like heldig. En lur Theo Walcott-avslutning hadde retning mål, men Mathieu Debuchy fikk headet ballen opp i tverrliggeren. På returen stod Giroud, men med et sleivspark misset han det åpne målet fra spiss vinkel.

Newcastle-press

Den andre delen av Arsene Wengers periode i Arsenal, den troféløse delen, har vært definert av en egen evne til å rote bort seiere på unødvendig vis.

Etter 82 minutter kunne det set ut som at Wojciech Szczesny gjorde det han kunne for å få til det, da hans utspill gikk i ansiktet på Loic Remy, og var veldig nære å lure seg inn i mål.

Selv om Arsenal hadde gjort fire endringer til denne kampen, fremstod de som tomme for energi mot slutten.

Plutselig dominerte Newcastle banespillet fullstendig, og keeper Tim Krul gikk opp på corner når de jaget utligningen i sluttminuttene.

Men Arsenal klarte å ro i land seieren, og dermed klatre opp på toppen av Premier League-tabellen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Newcastle United FC
  4. Arsenal FC