Fotball

BBC: Norge knuser Brasil og Argentina i Premier League

«Norway? No way!»

UNITED-HELT: Ole Gunnar Solskjær bøttet inn mål for Manchester United. Han bidrar sterkt til at Norge knuser stornasjoner som Brasil og Argentina.
  • Roar Lyngøy

Norge dominerer ikke akkurat Premier League lenger, slik vi gjorde på 1990-tallet. I hvert fall dersom man ser bort fra høytflygende Joshua King i Bournemouth, da.

BBC har sett på statistikken og blant annet funnet ut hvilke nasjoner som topper scoringsstatistikken i Premier League.

På denne oversikten kommer Norge meget godt ut. Spillere fra Storbritannia og Irland er holdt utenfor oversikten, som viser hvor mange mål som er scoret i Premier League fra de ulike nasjonene.

Solskjær og Flo

Frankrike topper listen med 1438 mål, mens Nederland er toer med 894. Deretter følger spanske spillere med 622 PL-scoringer, mens Norge kommer på en sterk 4. plass med 507 mål.

Les også

Den gamle storklubben ble historisk: Blackburn rykket ned til nivå tre

Argentinske spillere har «bare» bidratt med 400 PL-scoringer, mens Brasil står med 322 – milevis bak Norge.

CHELSEA-HELT: Tore André Flo scoret mange mål for Chelsea. Her sammen med Gustavo Poyet.

«Norway? No way», skriver BBC om det kuriøse fenomenet.

«Ja, nordmenn har scoret flere mål (507) I den engelske toppdivisjonen enn argentinerne, brasilianerne, italienerne (407) og belgierne (434). Ole Gunnar Solskjær scoret heftige 92 mål I løpet av tiden sin i Manchester United. Den tidligere Chelseas-spissen Tore André Flo, John Carew (Aston Villa og Stoke) og Bournemouth-spiss Joshua King har også bidratt, og er blant de 36 norske spillerne som har scoret siden opprettelsen av Premier League i 1992-93-sesongen», skriver BBC.

Les også

Hevder lege vil bruke Zlatan til forskning: – Har aldri sett noe lignende

King to mål bak Zlatan

Antall nordmenn i Premier League er i dag lavt, men vi kan være stolte av Joshua King. Han har scoret 15 mål for middelmådige Bournemouth, som gir ham en delt 8. plass på toppscorerlisten i denne sesongens Premier League.

STORFORM: Joshua King er kun to mål bak Zlatan - og tre bak Solskjær.

Listen toppes av Evertons Romelu Lukaku med 24 mål, foran Harry Kane (Tottenham, 21). Scorer King to mål til er han oppe i like mange fulltreffere som Manchester United-stjernen Zlatan Ibrahimovic, som på grunn av sin skade ender med 17 mål.

Les også

Premier League-manager forsøker å stoppe ryktene om Joshua King

Ole Gunnar Solskjær har tidenes norske bestenotering i Premier League med 18 scoringer. Den ble satt for 20 år siden. Med kun to seriekamper igjen for Bournemouth er det tvilsomt om King kan ta den rekorden.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal00000000
1Aston Villa00000000
1Brentford00000000
1Brighton & Hove Albion00000000
1Burnley00000000
  • Champions League

Les mer om

  1. Premier League
  2. Joshua King
  3. BBC
  4. Manchester United
  5. Brasil
  6. Ole Gunnar Solskjær
  7. Zlatan Ibrahimovic