Fotball

Brann bekrefter Haugen-kontrakt

Softball har bidratt med midler til å få avtalen på plass.

Branns Fredrik Haugen har skrevet en ny avtale med klubben.
 • Mads Bøyum

Brann bekrefter mandag at klubben er enig med Fredrik Haugen om en ny avtale, som strekker seg til sommeren 2018. Her kan du lese om snuoperasjonen i Haugen-saken

— For meg er det stort å signere en ny kontrakt. Det er Brann jeg hele tiden har hatt lyst å spille for, og jeg er glad for at dette er gått i boks, sier Haugen.

Den nye avtalen gir ikke Haugen noe lønnshopp, men et pengebidrag fra supporterselskapet Softball gjør at han opprettholder lønnen fra den gamle kontrakten.

Hadde alternativer

Branns sportslige ledelse var for kort tid siden kategoriske på at Haugen ikke ville spille i klubben neste år, etter at spilleren takket nei til det første kontraktstilbudet, som innebar lønnsnedgang for spilleren. Haugen selv holdt døren åpen for å bli på Stadion, og ved hjelp av Softballs penger kom altså Brann med et nytt tilbud til ham.

Det første tilbudet ville betydd lønnskutt

- Hvordan har du opplevd Brann i denne saken, Haugen?

— Det var forhandlinger mellom oss, som det alltid er i sånne saker. Det viktigste er at vi fikk avtalen på plass.

Fredrik Haugen sier han har valgt å forlenge med Brann fremfor andre konkrete tilbud. Aalesund og svenske Hammarby har vist interesse for ham, det skal også ha vært følere ute fra dansk fotball.

— Jeg har lyst å spille her og gi supporterne noe tilbake, sier Haugen.

Sportssjefens svar

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, opplever ikke at Haugen-avtalen gjør at klubben allerede nå går på akkord med sin nylig innførte lønnsmodell.

— Vi har aldri kommentert lønnsmodellen i detalj, og jeg har ikke alltid kjent meg igjen i bildet som er gitt av den. Fredrik går inn i den nye modellen, som spillerne vi signerte i sommer, sier Soltvedt.

Han ønsker ikke å kommentere om det er fritt frem for eksterne tilskudd til spillernes lønninger. Soltvedt tror også at en avtale med Haugen kunne blitt landet uten Softballs pengehjelp.

— Jeg vil ikke nødvendigvis si at vi var avhengig av å få bidrag utenfra. Vi kunne kommet i havn uansett, men Softball gjorde det lettere, sier Soltvedt.

- Hvorfor var du så kategorisk på at Brann hadde strukket seg så langt som mulig?

— Vi ønsket ikke å drive forhandlinger via media, og satt kanskje med et litt annet syn enn det som kom frem. Men saken sto litt i ro. Så fant vi en løsning alle parter er veldig fornøyde med. Men vi var ærlige da vi sa at vi hadde strukket oss så langt vi kunne.

Nilsen: - En viktig brikke

Soltvedt påpeker at Brann fikk økonomisk hjelp til en rekke spillerkjøp i sommer, men til forskjell fra Haugen-saken var det da snakk om overgangssummer.

Softball-talsmann Marius Larsen sier selskapet kontaktet Brann etter at Haugens første avslag ble kjent i media. De tilbød sin hjelp, og Brann tok imot pengene.

— Det var veldig viktig for oss å få denne avtalen i boks. Fredrik var den første spilleren vi signerte, og med hans positive utvikling ville det vær trist om han hadde gått til noen andre, sier Larsen.

Softball ville sittet igjen uten en krone, dersom Haugen hadde forsvunnet fra Brann. Nylig mistet de muligheten til å tjene penger på en annen av «sine» spillere, Eirik Birkelund. Dersom det samme hadde skjedd med Haugen, kunne det fått store konsekvenser for Softball.

— Den nye kontrakten betyr jo at Brann og Softball kan sitte igjen med noe på sikt. Hadde han gått nå, ville vi tapt alt vi har investert i ham, og det ville vært en betydelig sum for oss, sier Larsen.

Softball-sjefen stresset

— Hva tenkte du da bruddet i kontraktsforhandlingene ble kjent for en tid siden?

— Da ble jeg litt stresset. Jeg tenkte «f... heller, skal han forsvinne gratis nå?». Det hadde ikke vært til å holde ut. Heldigvis gikk det bra til slutt.

Branns trener Lars Arne Nilsen er på ferie, men kommenterer Haugen-avtalen via sms.

— Glad for at han er på plass. En viktig brikke, skriver Nilsen.

Les også

 1. Helomvending: Haugen er nær ny Brann-avtale

 2. Se på dette og smil, Brann!

 3. Brann søker tre nøkkelspillere

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Fredrik Haugen
 3. SK Brann