Fotball

- Det har ikke gått opp for meg ennå

<p><strong>Glimt – Odd 3-2 (sammenlagt 4-2):</strong> Trond Olsen etter sin største stund på Aspmyra</p>

BODØ 20071112:Glimts Trond Olsens scorer 2-0-målet under den avgjørende kvalifiseringskampen til eliteserien mellom Bodø/Glimt og Odd Grenland på Aspmyra i Bodø mandag kveld.Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / SCANPIX
 • Thomas Karlsen

De har tørket tårer, de har besvimt, og mandag var Bodø/Glimt tilbake i Eliteserien etter to års opphold i 1.divisjon . Og det er mye takket være Trond Olsen.

— Det har ikke gått helt opp for meg ennå. Jeg står bare her og kan ikke tro at vi klarte det. Dette er bare sinnsykt. Helt sinnsykt. Jeg mangler ord.

Ingen i verden kunne nemlig stoppet den unge lyngsværing på Aspmyra denne kvelden. Olsen var en konstant trussel for Glimt, og var involvert i alle lagets tre mål. Først scoret han 1-0 og 2-0 i løpet av en knapp halvtime av første omgang, og halvveis ut i andre omgang fosset han nedover kanten og fikk lagt inn til Thiago Martins, som videre ekspederte ballen videre til Runar Berg og 3-1 for hjemmelaget.

Selv har Olsen vært vekselvis strålende og under pari for Glimt i år. Etter å ha startet sesongen med en voldsom scoringsfrekvens slakket han av etter sommeren - og i enkelte tilfeller har han vært benket. Men mandag viste han hvor mye han betyr for Glimst angrepsspill.

— Vi har fått mye pepper i Bodø etter en del svake kamper i høst, og det er sikkert fortjent. Men vi i spillergruppa har aldri tvilt på hva vi er gode for. Vi er en utrolig sterk spillergruppe, som når det klaffer er ustoppelige.

I dag syns jeg vi viser at vi fortjener å spille i Eliteserien. Vi var mye bedre enn Odd to kamper, og spilte best og klokest sett under ett, selv om de trykket oss voldsomt tilbake på slutten i dag.

På spørsmål om opprykket skulle feires, får man bare parafrasere Trond Henriksen etter triumfkvelden i Valencia: Hadde ikke ørene vært i veien hadde smilet gått hele veien rundt skallen.

— Det er vel et dumt spørsmål, er det ikke? Du kan jo tenke deg selv, lo han.

Les også

 1. - Det var nå eller aldri for Glimt

 2. Kjemper om Jarstein

 3. - Nå er det alvor, Kåre!

 4. &ndash; Litt vemodig

 5. Glimt klar for eliteserien

 6. - Hadde frysninger på ryggen

 7. Skal tilbake neste år

 8. Pappa-Gamst feiret opprykket

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien