Fotball

Derfor mener Bruttern dette var årets beste seier

Bunnlaget Start ble slått på bortebane.

svp://103210?view=bt
 • Petter Rasmus | Christian Skare Stendal
  Adresseavisen

KRISTIANSAND/TRONDHEIM: Rosenborg åpnet svakt, og måtte vente i åtti minutter før de klarte å score på Start i Kristiansand. Likevel mener trener Kåre Ingebrigtsen at lagets åttende seier er den beste så langt denne sesongen.

— Det er en dag hvor det ikke flyter hundre prosent, der vi ikke har flyt med avslutningene våre. Da er det strålende å ta med seg 2-0 herfra på en tung dag. Derfor er dette den beste seieren så langt i 2016, sier Bruttern.

Les også

Vilhjalmsson-dobbel reddet RBK på svak dag

Full kontroll

FORNØYD: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen observerer sitt mannskap under kampen mot Start.

Innledningen på Sør Arena lignet til forveksling på åpningen av kampen mot Sogndal borte. Men selv om det var liten tvil om at Rosenborg var langt unna å servere festfotball, mener Ingebrigtsen at laget hans hadde kontroll hele veien. Se vår sending etter Start-RBK (saken fortsetter under videoen):

svp://1001318?view=fvn

— Vi har egentlig full kontroll. Også i førsteomgangen. Start ligger tett og kompakt, og gjør det vanskelig for oss. Men vi får flyttet på dem ganske mye, og de må løpe i mellom. Det ga oss både tro og håp om at de ville bli slitne, og det ble de også utover i andreomgangen.

SJEKK RBK-BØRSEN:

Les også

Vilhjalmsson førte an mot Start

Tålmodighetsprøve

Pausepraten gikk på at de måtte være tålmodige. Kanskje ville ikke målet komme før helt på tampen – og slik ble det også.

— Vi snakket om det i pausen at målet kunne la vente på seg, men at de kom til å sprekke opp dersom vi var tålmodige. Dette er hverdagen i eliteserien, og vi møter denne typen lag jevnt og trutt – de fleste lagene er godt organiserte og kan å spille soneforsvar i Norge. Da handler det for oss om å flytte på dem, og la de springe. Og det gjorde vi. Energien deres forsvant etter hvert. Da vi scoret til 1-0 hadde Start ingenting å komme med. De var helt ferdige, sier Bruttern.

Les også

 1. Komisk selvmål bidro til Levanger-seier

 2. Endelig brøt Ranheim tapsrekken

svp://103210?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. IK Start
 3. Rosenborg BK
 4. Kåre Ingebrigtsen