Fotball

Rosenborg sløste bort serieledelsen mot Hønefoss

Maktet ikke å score mot bunnlaget på hjemmebane.

MÅLLØST: Nicki Bille Nilsen og Rosenborg maktet ikke å score mot Hønefoss. NTB scanpix

 • Eirik Grønning

Lerkendal (adressa.no): Pål André Hellands frispark i tverrliggeren var det nærmeste Rosenborg kom scoring mot Hønefoss. Dermed forsvant to viktige poeng i gullkampen.

Helland med feilfoten

Rosenborg tok tak fra start mot et lavtliggende Hønefoss. Allerede etter syv minutter hadde hjemmelag sjansen til å ta en sjeldent tidlig ledelse på Lerkendal. Mike Jensen slo et innlegg inn bak Hønefoss-forsvaret. Pål André Helland hadde sneket seg inn mellom navnebrødrene Aleksander Solli og Alexander Mathisen. 23-åringen fikk et klokkerent treff med høyrefoten, men ballen gikk midt på Steve Clark i Hønefoss-buret.

Målløst til pause

Rosenborg holdt trykket oppe, og skapte flere farligheter de første 25 minuttene. Både et langskudd fra Mike Jensen, og en heading fra Mikkel Diskerud strøk utenfor den høyre stolpen til Steve Clark. Nærmest var likevel bursdagsbarnet Micke Dorsin (32 år i dag), etter et lurt frisparktrekk fra Ole Selnæs etter 24 minutter. Unggutten lurte alle med et lavt innlegg til Dorsin, som satte breisiden til med venstrefoten. Heldigvis for Hønefoss var Clark med på notene, og amerikaneren hadde god kontroll, selv om han måtte ut i strekk for å hindre at ballen gikk på innsiden av hans høyre stolpe.

Resten av omgangen hadde Rosenborg ballen mye, i en omgang de kom til ni hjørnespark, uten at Hønefoss hadde store problemer med å holde nullen. Derfor gikk lagene målløse av banen da dommer Trygve Kjensli blåste av etter nøyaktig 45 minutter.

Hønefoss raskest ut av startblokkene

Det tok ikke mer enn 74 sekunder av den andre omgangen, før bortelaget kunne gitt Lerkendal-publikummet en skikkelig kalddusj. Mikkel Vendelbo fikk god tid til å prikke et innlegg til Remond Mendy. Uheldigvis for bortelaget, viste senegaleseren hvorfor han kun står med ett seriemål så langt i sesongen, og ballen gikk rett på Daniel Örlund fra elleve meter.

Bille ut av dvalen

Hønefoss satte et lite støkk i Rosenborg, og kampen åpnet seg. Begge lag hadde flere skuddmuligheter, men det var først etter 60 minutter, at det virkelig ble farlig. Micke Dorsin førte fram på venstresiden før han slo en crosser som fant Nicki Bille Nielsen på straffemerket. Dansken, som opp til dette punktet hadde en anonym kamp, traff klokkereint på volley, men ballen gikk et par meter over målet.

Tverrliggeren hindret ledelse

Pål André Helland hadde flere skuddforsøk i løpet av kampen, men slet med å treffe målet. Det samme kan ikke sies etter 70 minutter. Hemnværingen traff bokstavelig talt målet på frispark fra 35 meter, men tverrliggeren var i veien.

Riski forsvarsspill

Rosenborg holdt trykket oppe, men det ga Hønefoss flere gode overgangsmuligheten. Riku Riski fikk et par brukbare skuddmuligheter, etter sløvt forsvarsspill, men en våken Örlund hindret borteledelse.

Rosenborg med sluttspurt

På de siste ti minuttene var det spill mot et mål. Hønefoss forsvarte seg desperat, og satt inn midtstopper Kristian Ørn Sigurdsson til fordel for spissen Remond Mendy. Dermed klarte Hønefoss å ri av stormen, og sikret seg viktige poeng i kampen for å overleve. Samtidig hjalp de naboene i Strømsgodset, slik at buskerudrivalen leder serien, på målforskjell mot Rosenborg.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Hønefoss BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Mike Jensen sikret sølvet for Rosenborg

 2. FOTBALL

  Sjekk hvem Perry tester som Gamboa-erstatter

 3. FOTBALL

  Danskene sendte Rosenborg til Ullevaal

 4. FOTBALL

  Ingelsten tilbake fra start

 5. FOTBALL

  Sommersigneringen avgjorde nedrykksduell

 6. FOTBALL

  Rosenborg snudde til seier mot Bodø/Glimt