Fotball

Hangeland: - Ikke vits å strø salt i et sår

Norge tok ikke vare på gavepakken fra Armenia og Italia. Landslagsspillerne vil ikke tenke på hva som kunne vært med seier over Slovenia.

Brede Hangeland og Norge fikk god hjelp fra Danmarks gruppe, men tok ikke vare på sjansen.
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

MARIBOR (aftenposten.no): Norge fikk fredag kveld en gavepakke fra gruppe B.

Før Norges kamp vant Armenia over Bulgaria. Og Danmark avga poeng mot Italia.

Det betydde at Norge med to seiere høyst sannsynlig ville ha nådd play off om spill i Brasil-VM neste sommer.

Det som tidligere på kvelden var et syltynt VM-håp kunne bli svært realistisk.

Men Norge tok ikke vare på sjansen mot Slovenia.

— Vi snakket om det, men det er ikke noe å tenke på nå. Det hjelper ikke så mye nå etter et tap. Det blir å pine seg selv. Sånn er fotballen av og til, og i dag var vi ikke gode nok, sier Per Ciljan Skjelbred til aftenposten.no.

— Det er ikke vits i å strø salt i et sår, sier Brede Hangeland.

Svakhet

Han mener at det er mye å bygge videre på i det han omtaler som et langtidsprosjekt, men ser svakheter i måten Norge gikk ut på fredag.

— Vi satser hardt på å skyve alle over på en side for å vinne ball, og da Slovenia klarte å spille seg ut av det ble vi veldig sårbare. Det kan være noe å se på, sier Hangeland.

Han har troen på Per-Mathias Høgmos Nye Norge.

— Vi hadde en bra plan, fine bevegelsesmønstre i angrep og kom rundt på kantene med backene. Så stoppet det der. Vi må finne den rette balansen mellom å stå høyt og ligge lavere, sier Hangeland.

Skjelbred peker på den dårlige perioden da Slovenia scoret to raske mål i første omgang som avgjørende, men trekker mye positivt ut av kampen.

— Jeg synes vi hadde et veldig godt offensivt spill. Vi kom mye rundt på kantene og hadde fine kombinasjoner, men det ble en del nesten. Den siste ballen eller avslutningen manglet. Men vi må bare ta med oss videre at vi har noe å jobbe videre fra, sier Skjelbred.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Slovenia