Stabæk nærmer seg merittert landslagstrener

Eliteserieklubben bekrefter dialog med Bob Bradley. Håper å ha ny trener klar før jul.

sz3d356e.jpg
  • Kjetil Flygind

Denne saken ble først publisert 12.desember. Bob Bradley var i møte med Stabæk noen uker før denne artikkelen ble skrevet. Da fortalte klubben at de var i dialog med flere kandidater.

Fredag 3.januar ble Bradley presentert som Stabæks nye hovedtrener.

Amerikanske Bob Bradley (55) blir etter det Aftenposten kjenner til Stabæks nye trener. Den tidligere amerikanske landslagstreneren blir etter all sannsynlighet presentert på Nadderud før jul, og overtar da det nyopprykkede laget på nyåret.

Bradley kommer fra jobben som landslagssjef for Egypt. Ettersom laget ikke kvalifiserte seg for VM i Brasil ble ikke kontrakten med 55-åringen fra New Jersey i USA forlenget.

LES OGSÅ:

Les også

Hevder Bradley kan bli Stabæk-trener

Nærmere sønnen

Fra 2005 til 2011 var han sjef for USAs herrelandslag, og tok laget til VM i Sør-Afrika i 2010. Der gikk laget videre fra gruppespillet, men Ghana sendte USA ut. Året etter fikk han sparken.

Bradley, som har vært fotballtrener helt siden 1981, har en høy stjerne i USA og Canada, og var aktuell for hovedtrenerjobben i Vancouver Whitecaps, som er ledig. Men den takket han nei til.

En av årsakene til det er at Bradley ønsker å være nærmere sin sønn Michael Bradley, som spiller i Roma. Derfor er en trenerjobb i å foretrekke sammenlignet med en jobb på Canadas vestkyst.

Stabæk avkrefter at de er enige med Bradley, men sier partene er i dialog.

Økonomisk spørsmål

— Han er ikke klar for Stabæk, men vi er i dialog. Mer enn det er det ikke, hevder styreleder i Stabæk Fotball, Espen Moe, til Aftenposten.

Han sier de er i dialog med flere, men ønsker ikke å gå i detaljer. Bob Bradley var i møte med Stabæk for et par uker siden, men noe mer møtevirksomhet er ikke planlagt forteller Moe.

— Vi får se hvor vi lander. Vi er ikke enige med noen ny trener ennå, men vi regner med å ha dette på plass før jul. Vi er opptatte av gode prosesser, dette er en viktig beslutning for klubben. Da må vi ta den tiden vi trenger, sier styrelederen.

- Er dette et økonomisk spørsmål?

— Ja. Vi har våre rammer og skal ha kontroll på økonomien. Slik vi driver nå forholder vi oss til virkelige penger, det betyr penger vi har kontroll på selv og derfor baserer vi oss på penger vi har i vårt eget system, sier Espen Moe.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk