Slik opplevde Klopp Dortmund-angrepet: - Jeg var svært bekymret og redd

Liverpool-manager Jürgen Klopp hadde det tøft da hans tidligere klubb ble angrepet.

Angrepet mot Dortmunds spillerbuss gikk inn på Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Angrepet skjedde da spillerbussen til Borussia Dortmund var på vei fra spillerhotellet til stadion før Champions League-kampen mot Monaco.

– Alle kan forestille seg at det var et vanskelig øyeblikk for meg, fordi jeg var på det hotellet med Dortmund uttalige ganger. Jeg kjenner den strekningen nøyaktig, og mange av mine venner var på bussen. Jeg var svært bekymret og redd for dem, sier Klopp på en pressekonferanse torsdag, ifølge Sky Sports.

På vei til hjemmemøtet mot Monaco tirsdag ble flere sprengladninger detonert ved bussen. Dortmund-spiller Marc Bartra ble skadet i armen.

Politiet har koblet en iraker med bånd til IS til angrepet.

Les også

Dortmund raser mot UEFA etter angrepet: – De må forstå at vi ikke er dyr. Vi er mennesker med familier og barn.

Les også

Real Madrids rekordhelt hylles: – Årene går, Ronaldo består

– Ventet med resten av verden

– Jo mer informasjon vi fikk, jo mer alvorlig ble det. Jeg hadde kontakt med folk, men jeg hadde ikke lyst til å bry dem med mine dumme spørsmål. Jeg ventet med resten av verden. Det siste jeg tenkte på, var selve kampen, sier Klopp, som er en kulthelt i Borussia Dortmund.

Dortmund-spillerne etter 2–3-tapet mot Monaco. Kampen ble spilt dagen etter at lagbussen ble angrepet.

Han trente klubben fra 2008–2015 med stor suksess. Han vant serien to ganger, cupen en gang og tok dem til Champions League-finale i 2013 hvor de tapte for Bayern München.

Les også

Madelene (22) har hatt sixpack fra hun var åtte år. Men hun trener ikke magemusklene spesielt.

– Stolt av Dortmund

Tyskeren sier han forstår både at UEFA ville ha kampen spilt så tidlig som dagen etter, og at Dortmund ønsket mer tid på å bearbeide angrepet. Uansett likte han det sitt gamle lag viste i 2–3-tapet mot Monaco.

– Jeg var virkelig stolt av Borussia Dortmund. Da de spilte kampen, ga de sitt beste. Men det var veldig, veldig vanskelig å se ansiktene til mine tidligere spillere og sjokket i øynene deres, sier Klopp, som sier det vil ta tid å akseptere.

Klopp mener at også at man må ha vært inne i bussen for å forstå hvordan angrepet virkelig opplevdes.

Med sitt Liverpool venter West Bromwich for Klopp i helgen.