Fotball

Nedturen fortsetter for «Gutan»

Det pinlige bortetapet mot Kristiansund ble fulgt opp av nok en svak forestilling hjemme mot Start.

JUBEL: Start-spillerne jubler for 1–0 like før hvilen foran egne fans.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

TIL – START: 1–2

Etter fem minutter var Starts Adele Akinyemi på vei alene igjennom mot TILs Gudmund Kongshavn, men et godt returløp av kaptein Simen Wangberg sørget for at han kom opp i Start-spissen og fikk avverget til corner.

I 9. minutt kom TILs første sjanse i kampen da Morten Gamst Pedersen slo en god corner til Kent-Are Antonsen i feltet, men Antonsens avslutning fra vel 10 meter gikk skyhøyt over mål.

 • FIKK DU MED DEG DETTE? Ekspert: – Dette var det siste Northug trengte

I krysstanga og ut

I 11. minutt fikk TIL frispark nesten nede ved dødlinja. I stedet for å slå inn forsøkte Gamst Pedersen en frekk avslutning, som endte i krysstanga og ut (!). Utrolig nære en drømmescoring på Alfheim.

I 13. minutt ville hele Alfheim ha Damion Lowe utvist. Start-spilleren hadde allerede fått gult kort for en felling på Bakenga i forkant av Gamst Pedersen-frisparket og plantet en albue i hodet på Norø Ingebrigtsen, men dommer Tom Harald Hagen valgte å holde kortet i lomma.

I 23. minutt var TIL nære på igjen da Gundersen traff bra på en heading etter en Gamst Pedersen-corner, men Start-keeper Jonas Deumeland fikk avverget til ny corner.

I 26. minutt fikk Mushaga Bakenga noe heldig med seg ballen, tråklet seg inn i feltet, men fikk til slutt forsøket blokkert. Nære på igjen for «Gutan» som tok mer og mer over oppgjøret på Alfheim stadion.

Like etter halvtimen fikk Starts Simon Andreas Larsen gå relativt umarkert opp og heade, men heldigvis for TIL gikk hodestøtet en meter til side for mål.

I 34. minutt fikk hjemmelaget nok en stor sjanse da Antonsen spilte Onni Valakari flott igjennom, men den unge finnen fikk ikke drømmetouch, og måtte vende seg en ekstra gang og dermed ble skuddforsøket avverget.

Kalddusj før hvilen

Så satt den for bortelaget i 41. minutt. TIL var ikke med på notene i det hele tatt da Starts Eirik Wichne slo et kort frispark som ble flikket igjennom fra Tobias Christensen til Herolind Shala, som hadde startet på et løp i bakrom som ikke ble fulgt godt nok. Plutselig var han alene igjennom og Shala trillet ballen iskaldt i lengste hjørne forbi Gudmund Kongshavn. En skikkelig kalddusj for «Gutan» like før hvilen.

En ball som havnet i returrommet til Onni Valakari på overtid var det siste TIL skapte før hvilen, men igjen skjøt finnen milevis over, dermed ebbet det ut i 0–1 til pause.

Kun to minutter ut i 2. omgang var TIL frampå ved Lasse Nilsen, som smalt til fra skrått hold like innenfor Starts 16-meter, men avslutningen gikk rett på Deumeland.

I 59. minutt fikk Bakenga en kjempesjanse, da han plukket opp en retur fra vel to meter og fikk headet på mål, men en kjemperedning av Deumeland gjorde at det ble corner i stedet for mål.

I 63. minutt fikk Start-stopper Simon Andreas Larsen stå umarkert igjen, men nok en gang gikk headingen utenfor stengene, denne gangen over mål.

Doblet ledelsen

I 65. minutt kom Starts andre scoring for dagen. Et frispark ble slått på bakerste stolpe som Afeez Aremu headet inn i feltet, innbytter Mathias Bringaker var sterkest i duell mot Simen Wangberg og prikket inn 2–0 fra kloss hold.

TIL virker rystet av scoringen og klokken tikket ubønnhørlig mot nok et tap for Simo Valakaris mannskap.

Med 12 minutter igjen å spille fikk unggutten Sigurd Grønli sjansen for Mikael Norø Ingebrigtsen.

Og med fire minutter igjen kom reduseringen da Mushaga Bakenga reduserte til 1–2 etter en nydelig stikker fra Sigurd Grønli om trønderen satt iskaldt forbi Deumeland.

Det ble lagt til fire minutter på Alfheim og TIL flyttet opp både Jostein Gundersen og Simen Wangberg på topp i håp om utlikning, men det ble bare nesten for «Gutan», som til slutt måtte konstatere nok et tap i Eliteserien.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde22135454262844
2Bodø/Glimt21135344192544
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg21114643271637
5Lillestrøm2210573328535
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. IK Start