Giganten Balotelli senket Tyskland

<p>Kampens store spiller sendte Italia til EM-finale.</p>

balot

TYSKLAND — ITALIA 1-2:

Italia møter Spania i EM-finalen etter å ha slått Tyskland 2-1 torsdag kveld. Mario Balotelli ble kveldens store spiller med to mål. Tyskland maktet ikke å redusere før på overtid,da Mesut Özil satte inn et straffespark.

Dermed fortsetter Tysklands Italia-mareritt: Laget har aldri slått Azzurri i et EM- eller VM-sluttspill.

Etter kampen mente Italia-trener Cesare Prandelli at hans mannskap hadde levert en ekstraordinær prestasjon.

— Vi brente et par store sjanser det siste kvarteret, der vi kunne ha lagt på til 3-0. Vi hadde flere trøtte spillere og ble nødt til å forsvare oss mot slutten. Men generelt sett så var det en ekstraordinær prestasjon, sier han ifølge Football-Italia, gjengitt av Bold.dk.

— Vi gjorde det som hadde avtalt på forhånd og visste at vi kunne skape problemer hvis vi angrep gjennom midten. Det viktigste nå er at vi har vi har satt et godt eksempel for at folk skal respektere den italienske drakten.

Se Balotellis 2-0-scoring her:

Sjekk Balotellis superscoring

Buffon i trøbbel

Kampens første store sjanse kom etter fem minutter. Italia-keeper Gianluigi Buffon nølte på en corner, og ballen ble nesten styrt i mål, men Andrea Pirlo fikk reddet på streken.

Noen minutter senere nølte den vanligvis så solide keeperen nok en gang, da han ikke fikk skikkelig tak på et innlegg. Ballen ble slått i egen spiller og ut.

Tyskland hadde det meste av spillet det første kvarteret, og bortsett fra et par langpasninger, var Italia knapt over midtstreken.

Så var det Italias tur: Først fikk Riccardo Montolivo en skuddmulighet like utenfor 16-meteren, før Antonio Cassano minuttet etterpå prøvde å skru ballen i mål fra omtrent samme posisjon. Begge ganger reddet Tyskland-keeper Manuel Neuer greit.

Balotelli-scoring

Men Italia hadde mer på lager. Et herlig angrep på venstrekanten, der Cassano etter hvert fikk ballen. Han klarte på enkelt vis å lure av tre passive tyskere og slo ballen perfekt inn foran mål, der Mario Balotelli stanget den i nettet, denne gang utagbart for keeper Neuer.

(Artikkelen fortsetter)

BALOTELLIS FØRSTE: Her setter Mario Balotelli inn Italias første scoring (Foto: Scanpix).

Dermed sørget Italias to urokråker på topp for at laget gikk i ledelsen.

Etter scoringen var Tyskland mer med på notene, men gode italienere slapp dem ikke til.

I det 35. minutt var det i stedet Italia som fikk en gyllen mulighet til å doble ledelsen, da Cassano så Montolivo i feltet og slo en glitrende pasning, men Montolivo valgte å ta en ekstra berøring alene med Neuer i stedet for å skyte og sølte dermed bort muligheten.

Balotelli x 2

Tyskland fikk en god mulighet da Sami Khedira klinte til fra 20 meter, men denne gang var Buffon våken og reddet fint.

Like etter kom kampens øyeblikk: Etter en tysk corner vant Italia ballen og Montolivo slo en perfekt pasning i bakrom mot Balotelli, som hadde startet løpet. Etter et like godt mottak og en kjapp berøring, valgte City-spilleren å kline til med strak vrist. Pang i krysset og 2-0.

Se målet her (saken fortsetter):

Sjekk Balotellis superscoring BALOTELLIS ANDRE: Balotelli kastet trøya da han feiret 2-0-målet, noe som ga gult kort. Akkurat dette gule kortet tilgir nok trener Prandelli. FOTO: Scanpix

Tyskland hadde lite å komme med inn mot pausen og de siste ti minuttene forløp forholdsvis udramatisk.

Etter pause var Tyskland på hugget fra start.

Første mulighet kom etter 49 minutter, da Kroos trillet ballen til Phillipp Lahm, som kom på et lurt løp inn i 16-meteren og banket ballen like over mål.

Tyskerne fortsatte å presse på og Italia hadde i perioder nok med å forsvare seg, men de helt store mulighetene uteble.

For Italia fortsatte Cassano og Balotelli å lage trøbbel for tyskerne. Farligst var det da sistnevnte skjøt fra skrått hold etter 60 minutter, utenfor.

Tyskland presset

Tysklands til da største mulighet i andre omgang kom da innbytter Marco Reus fyrte av gårde et frispark fra god posisjon, en suser som Buffon måtte slå til corner.

Italias Claudio Marchisio fikk den neste store muligheten etter en glimrende overgang. Fra god posisjon dundret han til, men ballen skled av foten og skrudde utenfor den nærmeste stolpen.

Etter 70 minutter hadde kampens spiller fått nok: Mario Balotelli hadde løpt nok og ble byttet ut. Inn kom Antonio di Natale.

Etter 75 minutter fikk Marchisio nok en god sjanse. Han vendte bort en tysk forsvarer og valgte å skyte selv, men ballen gikk utenfor den samme stolpen som forrige gang. Di Natale sto for øvrig helt alene og kunne bare løpt ballen i mål hvis han hadde fått ballen.

Mot slutten presset Tyskland virkelig på for en redusering og skapte flere sjanser, mens Italia var livsfarlige på kontringer. Blant annet brente di Natale en sjanse alene med Neuer.

På overtid fikk Tyskland straffepark etter en hands av Balzaretti. Den satte Mesut Özil sikkert i mål, dermed ble det skikkelig drama de siste to og et halvt tilleggsminuttene, men Italia vant til slutt fortjent og møter Spania i finalen søndag.

— En drøm

- For 20 dager siden var dette bare en drøm. Nå er det en drøm millioner av italienere opplever bli virkelig sammen med oss, sa Giorgio Chiellini. Midtstopperen var tilbake etter skade og vikarierte som venstreback.

– Nå skal vi nyte seieren noen få minutter, så skal vi gjøre drømmen perfekt.

Claudio Marchisio var ikke mindre lykkelig. Midtbanespilleren hadde et par store sjanser til å punktere kampen da tyskerne blottet seg bakover på 2-0, men til slutt var 2-1 godt nok.

– Det var en utrolig kamp. I første omgang var vi enorme, og Mario Balotelli var iskald. Nå vil vi ha tittelen. Det blir en stor finale, sa han.

– Denne seieren er for millionene av fans i vårt kriserammede hjemland.

Misset straffe, stor i semifinalen

Riccardo Montolivo la straffemissen fra kvartfinalen definitivt bak seg med storspill og en fantastisk pasning til vinnermålet da Italia vant EM-semifinalen.

– Vi er alle svært lykkelige. Nå er vi i finale etter å ha slått et virkelig topplag. Vi spilte en super første omgang, sa den 27-årige Fiorentina-spilleren som har tysk mor.

Etter et tysk hjørnespark i det 36. minutt fikk han tak i ballen og slo en perfekt bakromspasning som Mario Balotelli omsatte i kampens avgjørende mål.