Fotball

Tromsø-spiller slår tilbake mot beskyldninger om filming: – Det er jo bare tull

Fotballeksperter mener Hans Norbye filmet da Mikkel Kirkeskov fikk sitt andre gule kort. Det avviser finnmarkingen.

I FOKUS: Hans Norbye havnet i fokus etter kampen mot Aalesund. Her snakker han med Gjermund Åsen, Mushaga Bakenga og Christian Landu-Landu etter dagens trening.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

– Jeg tok først to nydelige oversteg og deretter tunnel på spilleren. Det var en obstruksjon. Jeg løp på innsiden, og jeg treffer ham og da tenker jeg at jeg blir tatt. Om jeg løp i ham, kanskje, men han stoppet jo opp, sier Norbye.

De fleste fotballekspertene – inkludert Thomas Myhre, Bernt Hulsker og Bengt Eriksen – var i går klare på at Kirkeskov ikke skulle hatt sitt andre gule og at det ikke engang var frispark. Mange mener at det ikke var kontakt mellom spillerne.

Les også

Aalesund har lagt inn protest etter kontroversiell utvisning

– Det er jo bare tull, det ser jo alle, uttaler Norbye.

– Andre får bedømme om det var riktig med gult, slår han fast.

Se situasjonen i vinduet under:

– Må være forsiktig

– Hvis du hadde vært i Kirkeskovs situasjon – hva hadde du tenkt?

– Når du har gult som back, så må du være ganske forsiktig. Da tror jeg heller at jeg hadde flyttet meg og latt ham passere. Han stopper jo opp, for han har jo lyst til å ta meg, sier TIL-vingbacken.

– Der og da følte jeg at det var en korrekt utvisning, men i ettertid kan man diskutere det. Men det kan man gjøre med mye i denne kampen, sier Norbye.

Dommer Kai Erik Steen kom også i fokus for at han ikke ga Simen Wangberg sitt andre gule etter en klar holding i første omgang. I tillegg mente Thomas Lehne Olsen at han ble snytt for straffe.

Les også

TIL-veteran mister resten av sesongen med sjelden kneskade

– Oppsøker det selv

Etter intervjuet gikk Norbye i TILs treningsstudio. Idet han kommer tilbake og skal i garderoben vil han snakke med iTromsø igjen.

– Han (Kirkeskov) tenker: «Oi, der fikk han til en luke på meg». Han vil jo at jeg skal springe i ham. Det er intensjonen hans. Han oppsøker det litt selv. Det er utrolig klønete av ham. Det blir som i et straffefelt, hvis du «henger» igjen foten og en spiller løper i den. Det blir jo som regel straffe, sier Norbye.

I dag har Aalesund levert inn en protest på utvisningen.

– Vi har i alle fall sendt vår versjon av saken og legger ved videobilder. Vi håper det ender med at Mikkel slipper unna det røde kortet. Vi mener vi har en god sak, sier Aalesund-trener Trond Fredriksen til Sunnmørsposten.

Treneren mener at Norbye filmet.

– Ja, det er ikke vanskelig å se. Det tror jeg flere enn meg oppfatter det som. Dessverre, sier Fredriksen.

TIL-trener Simo Valakari sier dette om situasjonen:

– Fra der jeg sto så det ut som han ble tatt klart. Jeg har ikke sett det på TV. Når det gjelder situasjonen med Simen; jeg har sett at det noen ganger gis gult, andre ganger ikke. På den andre siden skulle vi hatt en klar straffe i første omgang. I løpet av en hel kamp skjer det mye.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Bernt Hulsker
 2. Eliteserien
 3. Tromsø IL
 4. Aalesunds FK