Fotball

I dag vender Wayne Rooney tilbake til Old Trafford som Everton-spiller. José Mourinho tror at han vil bli hyllet av publikum.

– En av de viktigste spillerne i denne klubbens historie.

Wayne Rooney vender tilbake til Manchester og sin tidligere sjef José Mourinho søndag.

Manchester United-manager José Mourinho forventer at Wayne Rooney får en svært god velkomst når han vender tilbake til Old Trafford som Everton-spiller.

«De røde djevlene» tar imot Everton i Premier League søndag. United har ti poeng etter fire spilte serierunder, mens Everton står med fire. Merseyside-klubben har hatt motgang de siste ukene, det samme gjelder Rooney.

 • Følg kampen direkte her 17.00!

Veteranen, som kom tilbake til Everton fra United i sommer, måtte nylig inn på teppet hos manager Ronald Koeman etter å ha blitt tatt for fyllekjøring.

Mourinho mener engelskmannen, som har scoringsrekorden i United, vil bli tatt godt imot av hjemmefansen på Old Trafford.

– Wayne er åpenbart en av de viktigste spillerne i denne klubbens historie. Jeg tror publikum kommer til å vise ham den respekten han fortjener. Jeg håper det skjer før og etter kampen, ikke mens den pågår, sier portugiseren, ifølge ESPN.

Les også

Britisk storavis: Norsk landslagsspiller ønsket av Premier League-klubb

Legende

Mourinho hadde Rooney i stallen i sin første sesong som United-manager (i 2016/17). Han sparer ikke på rosen om 31-åringen.

– Det var en enkel avgjørelse å la ham gå tilbake til Everton. Når en legende bestemmer seg, så blir det slik han ønsker det, sier Mourinho, ifølge Sky Sports.

– En klubblegende fortjener å få velge selv, legger han til.

En annen spiller som kommer til å ha søkelyset på seg, er Uniteds formspiss Romelu Lukaku. Belgieren, som ble hentet fra Everton i sommer, har scoret fire seriemål på fire kamper. Tirsdag nettet han også da United slo Mohamed Elyounoussis Basel 3-0 i mesterligaen.

Les også

Mourinho: – Vi trenger Pogba og vil sikkert savne ham

– Riktig tidspunkt

– Romelu har kommet til denne klubben på riktig tidspunkt i karrieren. Han har en bra fotballalder, og han har flere års erfaring i Premier League. Han er åpenbart en spiller som har tilpasset seg Premier League, sier José Mourinho.

Romelu Lukaku har vist scoringsform i United-trøyen siden overgangen fra Everton i sommer.

Han peker også på viktigheten av at kraftspissen har det bra utenfor banen.

– Romelu hadde gode venner i garderoben fra før av. Han har integrert seg godt i stallen vår. I tillegg passer han godt til spillestilen vår, så han har kommet hit på et godt tidspunkt, gjentar United-sjefen.

Everton-manager Koeman vet naturlig nok at Lukaku kan skape trøbbel.

– Vi kjenner ham veldig godt. Han er en av de beste spissene. Han har mange kvaliteter, men vi jeg vet hvordan vi skal forsvare oss mot ham, sier nederlenderen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. José Mourinho
 2. Premier League
 3. Wayne Rooney
 4. Romelu Lukaku
 5. Everton FC
 6. Manchester United