Anelka tapte mot fransk avis

<p>Den franske angriperen Nicolas Anelka har tapt rettssaken mot L'Equipe som kom i kjølvannet av fjorårets VM.</p>

VM-FIASKO: Dette oppslaget skapte storm i Frankrike. Anelka har nå tapt rettsaken mot avisen.
KAOS: Raymond Domenech opplevde opprør og kvasse kommentarer, da han forsøkte å lede Frankrike til VM-suksess i Sør Afrika.

Verdensmesterskapet i Sør-Afrika ble ingen suksess for Frankrike, etter at spillergruppa brukte det meste av mesterskapet til å krangle med trener Raymond Domenech. Lengst gikk Anelka, som i pausen av kampen mot Mexico skjelte ut treneren.

Ifølge L'Equipe skal Chelsea-angriperen ha brukt ordene «Dra til helvete, din horesønn» overfor treneren. Sitatet ble også slått opp på forsiden av avisen dagen etter. Men Anelka har hevdet at han aldri sa dette til treneren, og derfor gikk han til injuriesøksmål mot avisen. Etter hendelsen ble spissen kastet ut av VM-troppen, noe som førte til at resten av spillerne nektet å trene dagen etter.

Nå har den franske domstolen slått fast at ingen, heller ikke Anelka, har benektet situasjonen i garderoben, og at det ikke er motbevist at han sa det avisen påstår. Domstolen aviser også at L'Equipe gjorde en feil da de i sensasjonsstil slo opp hendelsen på forsiden. (©NTB)