Fotball

Johansen: - Hodet ble ti kilo lettere etter målet

Stefan Johansen fikk en tung start på landslagsdebuten. Så slo han tilbake.

FEILPASNING: Stefan Johansen plukker ballen ut av det norske målet etter at han serverte svenskene åpningsmålet på et sølvfat.
  • Torgrim Gotland Bakke
  • Bernhard Veland

Sverige — Norge 4-2:

svp://15397?view=ap

FRIENDS ARENA (STOCKHOLM): Det tok ikke mer enn ett minutt før Stefan Johansen gjorde seg bemerket i sin landslagsdebut.

Bare ikke på den måten han hadde håpet. Strømsgodsets midtbanejuvel slo en horribel tversoverpasning rett i beina på Sebastian Larsson. Han sendte ballen videre til Zlatan Ibrahimivic som sendte Svergie i ledelsen med 1-0

— Jeg hadde gått å gledet meg hele dagen, så får jeg den rett i trynet fra start. Rett og slett j**lig kjedlig, sier Johansen selv.

— Det er ikke sånn Egil vil vi skal spille. Jeg bruker ikke hodet nok i starten der, og det tok noen minutter før jeg fikk summet meg igjen, innrømmer 22-åringen.

Scoret i debuten

Men så snudde det for Godset-spilleren. Han kom mer og mer med i kampen, og to minutter før pause banket han inn utligningen 2-2, hans første landslagsmål.

— Da ble hodet ti kilo lettere med en gang. Jeg følte jeg fikk rettet opp feilen min der, forteller midtbanespilleren.

Etter kampen ble debutanten kåret til Norges beste spiller av en stadionjury. Men på tross av mål i debuten og bestemannspris; Det beste for midtbanespilleren var 90 minutter med flagget på brystet.

Det er forventninger på meg, og det liker jeg. Jeg har prestert godt i eliteserien, og de forventningene har jeg lagt på meg selv.

— Det var godt å få 90 minutter i beina med laget og med systemet. Og se hvordan spillere som Moa, Tarik (Elyounoussi) og Daniel (Braaten) beveger seg ute på banen. Vi kan gå igjennom detaljer på møter og treninger, men det er først ute på banen man skjønner det helt, sier Johansen.

Les også

  1. Hat trick-Zlatan lekte med Norge

  2. Jarstein: - Jeg driter i Zlatans prestasjon

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball