Fotball

André Villas-Boas er sparket

Tottenham melder på sine hjemmesider at klubben har sparket sin manager.

PRESSET: André Villas-Boas hadde en av sine tyngste dager som manager hjemme mot Liverpool. Nå har han fått sparken. Foto: NTB scanpix

  • Kurt B.M. Haugli

Etter en god start på sesongen har Tottenham hatt en del problemer den siste tiden. Det ydmykende tapet mot Liverpool søndag kveld var dråpen som fikk begeret til å flyte over for den mektige Tottenham-sjefen Daniel Levy.

— Klubben er blitt enig med sin manager om å terminere kontrakten. Dette har skjedd i gjensidig forståelse mellom partene, heter det på Tottenham egne hjemmesider.

Fikk 18 måneder

André Villas-Boas tok over Tottenham sommeren 2012 etter at Harry Redknapp ikke hadde fått forlenget tillit hos ledelsen i klubben. I sin første sesong førte han Tottenham til en femteplass i ligaen. Til tross for at klubben satte poengrekord i Premier League ble det likevel ingen plass i Champions League. Den plassen gikk til erkerivalen Arsenal.

Les også

Suárez og Liverpool ydmyket Tottenham

I sommer ble Gareth Bale solgt til Real Madrid og Tottenham hadde mye penger å bruke på nye spillere. Inn kom Christian Eriksen, Erik Lamela, Etienne Capou, Nacer Chadli og Vlad Chiriches.

God start

De første to månedene av sesongen så det ut til at dette skulle være spillere som kunne løfte Tottenham til en plass i Champions League denne sesongen.

Men etter hvert har det dukket opp en rekke merkelige resultater. Hjemmetapene 0-3 for West Ham og 0-5 for Liverpool var antagelig de verste. Men 0-6 borte mot Manchester City var heller ikke lett å svelge for hverken tilhengere eller Levy og co.

Les mer om

  1. Engelsk fotball