- Winsnes forbedret RBK

<p>Lars Tjærnås mener Fredrik Winsnes passer best inn i ankerrollen i RBK.</p>

BØR BRUKES: Lars Tjærnås liker det Fredrik Winsnes viste mot Lillestrøm.
  • Ole Kristian Sagbakken

I dagens utgave av Adresseavisen sier trener Jan Jönsson at han ønsker å holde seg til planen om å bruke Markus Henriksen som anker på RBK-midtbanen :

– Vi vil fortsatt ha en sentral midtbaneduo hvor én har større ansvar defensivt enn den andre. Jeg tror vi har best av at Per (Ciljan) er den mest offensive. Markus var veldig god da vi flyttet ham fram, men han var god også defensivt i 1. omgang, sa Jönsson.

Tirsdag hadde 100 prosent fotballs ekspert Lars Tjærnås nettmøte med sine lesere , og der er han ikke enig i denne vurderingen.

— Henriksen best rettvendt

Fotballeksperten, som tidligere har trent Stabæk, Vålerenga og også vært Drillos assistent i Wimbledon, mener Rosenborg ikke har spilt bedre i år enn i perioden hvor Winsnes fikk sjansen i 2. omgang mot LSK.

– Det var ikke var tilfeldig at RBK spilte sin aller beste fotball for sesongen etter at Winsnes ble anker, og Henriksen fikk bruke sin spisskompetanse. Allerede etter å ha sett RBK i Spania i vinter trodde jeg ikke at Henriksen i ankerrollen ville være det beste for ham selv. Han er best når han er rettvendt i stor fart med og uten ball, skriver Tjærnås.

Wangberg i forsvar

Rosenborg var et hett tema under nettmøtet, og i tillegg til midtbanesituasjonen ble midtstopperne også diskutert.

Etter tre kamper, ett poeng og ti mål imot fikk Tjernås spørsmål om stoppersituasjonen. Han mener Simen Wangberg burde fått sjansen:

- Jim Larsen er hentet for å spille. Da jeg så ham i Danmark virket han solid, og jeg tror han blir god etter hvert. Jeg mener Simen Wangberg burde bli satset på enda tydeligere. Med riktig matching har han et internasjonalt format. Jeg har også stusset over hvorfor Lago har fått så få sjanser, og Bjärsmyr så mange. Høiland er cover.

– Mitt par ville vært Larsen/Wangberg, mener Tjærnås.

- Avskriv ikke RBK

I øyeblikket er Rosenborg under nedrykksstreken i eliteserien. Tjernås mener folk som har begynt å avskrive Jan Jönssons menn må passe seg:

– I fjor hadde RBK en annen balanse i laget da de angrep, først og fremst på grunn av at Annan dekket store rom og at de dessuten ofte hadde en midtstopper som greide seg en mot en i flere situasjoner enn midtstopperne har gjort til nå. De to enkleste grepene nå er enten å bruke et enda tydeligere anker på midten, og/eller ikke la begge backene gå samtidig offensivt. Men det siste tar vekk et viktig angrepsvåpen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk