Fotball

Gundersen fikk også plass på U21-landslaget

Tre TIL-spillere har reist ned til Oslo for å ta del i EM-kvaliken.

LANDSLAGSKLAR: Jostein Gundersen og TIL slet hjemme mot Vålerenga og «Moa» i helgen, men nå har Gundersen også reist på U21-landslagssamling.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Ulrik Yttergård Jenssen var eneste TIL-spiller i førsteuttaket, men i går fikk Mikael Norø Ingebrigtsen beskjed om at han også fikk være med da Sander Svendsen ikke ble klar i tide.

Men allerede før det var det klart at også Jostein Gundersen hadde fått plass da Mathias Normann måtte melde forfall.

– Jostein fikk beskjed fredag eller lørdag. Det var i hvert fall før kampen mot Vålerenga, og det er så klart veldig hyggelig,sier TILs assistenttrener Lars Petter Andressen til iTromsø.

– Var nærme

Dermed har TIL tre mann med i U21-landslagstroppen som spiller sin første kamp i EM-kvaliken neste mandag mot Kosovo.

– Jeg sa vel da uttaket kom at både Mikael og Jostein var veldig nærme. Når det blir forfall og de kommer rett inn, viser det også det, at de var neste på lista, sier Andressen, som mener det er veldig fortjent at TIL har med tre mann.

– Det er fortjent at begge de kom med i ettertid. De har begge spilt fast hos oss og gjort sine saker veldig bra til tider. Det er veldig bra og en fin erfaring, sier Andressen.

– Med fra starten

Andressen mener dette også viser at TIL-spillerne får en god sjanse til å være med hele veien.

– Det er veldig ok at de er med fra starten når det er ny EM-kvalik og de skal sette sammen et nytt lag. Det blir en veldig fin erfaring, og i tillegg til de tre har vi også Aron (Sigurdarson) som er med i en veldig sterk Island-tropp, så det er mange av våre spiller som er ute og henter fine referanser og får med seg gode erfaringer, sier Andressen.

Les mer om

  1. Tromsø IL
  2. Mikael Norø Ingebrigtsen
  3. Landslag
  4. Ulrik Yttergård Jenssen