Fotball

Tross tilskuerboikott: Ingen ny bunnotering for Høgmo i kveld

Det blir særdeles glissent på Ullevaal mot Finland.

ELENDIG INTERESSE: Kun 6796 tilskuere så Per-Mathias Høgmos hjemmedebut som landslagssjef mot Island i VM-kvaliken. Da var allerede VM-toget gått for Norge, mens Island sikret seg omspill.
 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

Den beint ut kjedelige 0-0-kampen i Estland i påsken har neppe hjulpet på interessen foran kveldens privatlandskamp mot Finland. Det gjør heller ikke det nitriste været i Oslo.

LES OGSÅ:

Les også

Supporteropprør mot landslaget: - Tror kanskje de er mer attraktive enn de egentlig er

Mandag ettermiddag var det solgt 7300 billetter til Finland-kampen. Fotballforbundet håper å runde 10.000 tilskuere.

To ganger under 10.000

Kun to ganger med Per-Mathias Høgmo som landslagssjef har det vært mindre enn 10.000 på Norges nasjonalarena (se fakta).

Bunnoteringen var 6796 tilskuere i VM-kvalifiseringen mot Island høsten 2013. Dette var Høgmos hjemmedebut som landslagssjef etter at han tok over etter Drillo. Han debuterte med 0-3-tap i Slovenia fire dager før, og da var VM-drømmen knust.

Nest dårligst fremmøte på Ullevaal var det i privatlandskampen mot Estland i november 2014, da 9580 tilskuere så kampen.

Med Høgmo som sjef har Norge også spilt hjemmekamper i Molde og Stavanger. 9751 så kampen i Molde, mens 7611 møtte opp i Stavanger.

Supporterboikott

Mandag ble det klart at Norsk Supporterallianse (NSA) vil boikotte Finland-kampen. De mener at billettprisen er for høy. Voksenbilletter koster fra 150 kroner, mens barn kommer inn for hundrelappen. NSA fikk tilbud om samme pris som barnebillett.

– Landslaget er veldig resultatavhengig. Når man står her med 7000 solgte billetter på en arena som tar over 20.000, så har man priset seg ut og trodd at man er mer attraktiv enn man egentlig er, sa NSA-talsmann Bjørnar Posse Sandboe til Fædrelandsvennen.

Den profilerte Brann-supporteren Gjert Moldestad sammenlignet det med å se landskamp med å gå til tannlegen.

«Dessverre finnes det lite som er så kjedelig som å se Norge spille landskamp. Landslagspausene er blitt som tannlegebesøk — du må gjennom det, og når du er ferdig er du glad det er lenge til neste gang», skriver Moldestad.

 • PS : Norge – Finland har avspark kl. 20.00. Kampen vises på Max.

Les også

 1. Diomande takker kona etter marerittstarten

 2. Høgmo gjør en rekke endringer før Finland-kampen

 3. Tror denne mannen virkelig på sine egne ideer?

 4. Dette er bakgrunnen for Ødegaards sko-hyllest: - De viktigste i livet mitt

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Finlands herrelandslag fotball
 3. Per-Mathias Høgmo