Fotball

Skjølsvik slipper karantene

Sandnes Ulf-kapteinen ble frikjent av Disiplinærutvalget. 

Disiplinærutvalget har avgjort at denne taklingen ikke burde kvalifisert til frispark. Dermed slipper Aksel Berget Skjølsvik suspensjon etter å ha blitt utvist for taklingen.
  • Jakob Priesner

Aksel Berget Skjølsvik får spille kampen mot Brann til tross for at han så det røde kortet i bortekampen mot Lillestrøm.

— Utvalget mener videre at Aksel Berget Skjølsvik ikke har begått en forseelse som kvalifiserer til frispark slik dommeren beskriver det. Utvalgets konklusjon er følgelig at han ikke har utført handlingen slik dommeren beskriver, skriver utvalget i en pressemelding.

- Har vært en kjip uke

Selv er Skjølvsik lettet etter utvalgets beslutning.

— Alle ser at det var feil idømt. Derfor mente jeg at jeg hadde en god sak. Tidligere har det imidlertid vist seg å være vanskelig å få igjennom slike klager, så dermed var jeg aldri sikker på å slippe straff, sier kapteinen.

Det var på stillingen 2-1 til Lillestrøm at hjemmelagets Moryké Fofana var på vei alene gjennom med Sandnes Ulf-keeper Hannes Thor Halldorsson. Berget Skjølsvik takler ham bakfra på Sandnes Ulfs halvdel. Selv om TV-bildene viser at det var en vanskelig situasjon for dommer Tom Harald Hagen, viser de også at Berget Skjølsvik var på ballen. Fofana gikk i bakken og fikk frispark, mens Berget Skjølsvik fikk direkte rødt kort.

— Vi tapte kampen og jeg har risikert karantene så det har vært en kjip uke. Nå skal det bli ekstra artig å spille kamp igjen, sier han.

Sandnes Ulf tar imot Brann på Sandnes stadion på fredag.

Les også

  1. Skjølsvik kan slippe karantene

  2. - Reneste taklingen jeg har foretatt

  3. Rasende Skjølsvik utvist da LSK tok sin første seier

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien