Fotball

Molde ble festbrems i Fyllingsdalen

FK Fyllingsdalen klarte ikke å detonere sin andre cupbombe mot de regjerende mesterne.

SJANSELØSE: Fyllingsdalens spillere måtte resignere for eliteseriemotstanderen.
  • Magnus Wikan

FK FYLLINGSDALEN — MOLDE 0-4

FYLLINGSDALEN (bt.no): Etter å ha spilt ut FK Haugesund i forrige cuprunde, satt FK Fyllingsdalens spillere i garderoben før neste runde med et håp om å gi nok et eliteserielag en kalddusj. Men den eneste kalddusjen regjerende cup- og seriemester Molde fikk denne tirsdagen, var av det ufyselige juniværet.

Fyllingsdalen var rett og slett flere nummer for små i møte med den mest suksessrike klubben i norsk fotball de siste sesongene. Moldenserne dro hjem fra Varden med en solid 0-4-seier i bagasjen.

Det var riktignok helt i tråd med forventningene, men Fyllingsdalen-trener Olafur Bjarnason var ikke tilfreds av den grunn.

Misfornøyd trener

— Jeg er ikke fornøyd med det vi presterer, akkurat. Innsatsen var der og vi prøvde alt vi kunne, men målene vi slapp inn var altfor enkle. Slik ønsker vi ikke å fremstå, sier Bjarnason.

I et tett kampprogram turte han ikke å la flere nøkkelspillere som har vært ute med skade slippe til mot de regjerende mesterne. Det, kombinert med en formasjonsendring, kan ha blitt avgjørende for at lunten til eventuell cupbombe aldri ble tent.

— Jeg tar litt selvkritikk for at vi endret formasjon. Det gjorde bare spillerne mer usikre. Men nivåforskjellen er som den er. Vi måtte ha hevet oss flere hakk, samtidig som de måtte ha senket seg like mye. Det skjedde ikke, og da ble det vanskelig, konstaterer Bjarnason, som omtaler motstanderen som Norges beste fotballag.

— Vi møtte et godt lag. Vi hang ikke med før pause, men jeg synes vi kan være fornøyde med førsteomgangen, sier FKF-kaptein Jakob Glesnes.

- Fikk bryne oss på nivået

For det var i første omgang det ble avgjort. Ola Kamara sendte Molde i ledelsen midtveis i omgangen på et billig straffespark, mens Pape Pate Diouf og Thomas Kind Bendiksen fulgte opp med hver sin scoring i de påfølgende minuttene. I annen omgang fastsatte Agnaldo sluttresultatet til 0–4. — Slike kamper er bare en bonus for oss. Vi måtte hatt en skikkelig god dag for å slå dem, konstaterer Glesnes.

- Hva tar dere med dere fra en slik kamp?

— Vi får jo bryne oss på det nivået vi alle håper å en dag kunne spille på, sier han.

Bjarnason, som for andre år på rad ledet laget til 3. runde i cupen, mener slike oppgjør er verdifulle for hans unge lag.

— Det har vært stor spenning i gruppen hele uken. Denne kampen har betydd en del for oss. Å møte motstand på et så høyt nivå er verdifullt for oss. Det gir oss en pekepinn på hvor nivået ligger, sier islendingen med en fortid i Brann.

Økonomisk gevinst

Men å spille 3. runde i cupen er ikke bare verdifullt for spillerne. Også kassereren kan smile. I fjor mottok Fyllingsdalen 185 000 kroner for å nå 3. runde. Hva summen blir i år, avhenger av hvilke lag som henger med lenge.

— Slike kamper har absolutt en økonomisk effekt. I tillegg til at vi får utbetalt penger av forbundet, gir disse kampene billettinntekter og et ekstra kiosksalg som vi ikke hadde budsjettert med på forhånd, sier daglig leder Frank Hellevik.

1150 tilskuere fant veien til Varden Amfi for å se kampen denne regntunge junikvelden.

I fjor tok de imot Brann til cupfest i 3. runde. Året før spilte juniorene cupfinale mot Rosenborg foran fulle tribuner på Varden. I år har de fått spille mot to eliteserielag på hjemmebane.

— Det betyr utrolig mye for klubben. Det gir inspirasjon til alle barna her, og oppmøtet viser også at det finnes et potensial for fotball i Fyllingsdalen, sier Hellevik.

Og så var det selve kampen, da.

— Jeg synes vi ga dem god kamp i starten, men så fikk laget seg en knekk etter de to første målene. Men guttene sto på og kan være stolte av prestasjonen, sier Hellevik.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. FK Fyllingsdalen
  3. Molde FK