Huseklepp kan glippe for Brann

<p>Vil vurdere andre klubber når han returnerer til Portsmouth neste uke.</p>

Huseklepp
  • Christer Sævig

Mange Brann-fans har drømt om å få se Erik Huseklepp i den røde drakten igjen. Men foreløpig er det lite som tyder på at den drømmen blir virkelighet. 27-åringen har en kontrakt med økonomisk skakkjørte Portsmouth. Slik som saken står nå, returnerer bergenseren til den engelske klubben 9. juli.

BT satte seg ned med landslagsspilleren etter treningsøkten med Brann mandag.

— Det er ikke noe nytt, jeg har kontrakt med Portsmouth og må forholde meg til den , sier Huseklepp.

Åpner for andre klubber

Men at angriperen ønsker seg "hem", har ingen prøvd å legge skjul på. Nylig ble han pappa til en liten jente, og planen er at mamma og datter skal bo i Bergen. En tilværelse som pendler-pappa og league one-spiller i England kan bli hverdagen til høsten. Nå åpner stjernen for å se seg om etter noe annet.

— Sånn som jeg har forstått det så har ikke Brann tatt kontakt med Portsmouth, og det har ikke vært noen andre henvendelser. Hvis ikke det skjer noe snart, må jeg begynne å se meg om etter andre løsninger.

- Andre klubber, altså?

— Ja, det kan hende.

Portsmouth sliter ekstremt tungt om dagen med regninger og gjeld langt oppover ørene. Sommeren er blitt brukt til å komme til enighet med spillerne, det være seg avslutte eller reforhandle kontrakter, samt skaffe nye investorer. En krevende prosess. Konkursfaren er ekstremt reell, og derfor holder Pompey-fansen pusten i disse dager.

Dukker Huseklepp opp på Portsmouths treningsfelt neste uke, er han en av drøyt ti kontraktsfestede spillere som står tilbake.

- Må ha hjelp

Brann har omtrent ikke penger til å fylle opp spillerstallen sin. Sparekniven brukes hyppig i lokalene på Kniksens plass, selv om klubben har snudd blodrøde tall til overskudd på noen år. Skal Erik Huseklepp ende opp i Brann må han nok komme gratis, hvis han blir fristilt av sin engelske arbeidsgiver. Kommer andre klubber på banen vil nok Portsmouth selge Huseklepp til høystbydende.

Fristilles Huseklepp er det heller ikke gitt at Brann finner rom til ham på lønnsbudsjettet. Muligens kan han bli en erstatter for bosmanaktuelle Rodolph Austin hvis noen slenger penger på bordet i sommer. Så hvor Erik Huseklepp spiller fotball i høst, er ennå et spørsmål som henger i luften.

Rune Skarsfjord har aldri lagt skjul på sin enorme begeistring for byens største fotball-stjerne. Mandag kom han ut av Stadion-lokalene på tampen av treningen og fikk se driblefanten dunke inn det ene målet etter det andre. Han sier han ikke vet hva som skjer med Huseklepp og en eventuell retur til Brann, klubben han forlot til fordel for italienske Bari for halvannet år siden.

- Jeg vet ikke om vi er på banen der. Vi har ikke penger å bruke i utgangspunktet, så da trenger vi hjelp , sier Skarsfjord.

BT vet at investorselskapet Hardball er lunkne til å bruke flere mer penger i Brann per dags dato. De siste årene har de sprøytet mangfoldige millioner kroner inn i klubben, uten å få noe igjen når spillere som Eirik Bakke, Jan Gunnar Solli, Petter Vaagan Moen og Martin Andresen har forduftet gratis.

— Jeg håper selvfølgelig det kommer en avklaring snart, sier Huseklepp.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk