Fotball

Selvmål sikret Sandviken-fest

— Dette er så fantastisk deilig, sier trener Øyvind Nordtveit.

VANT PÅ FOTBALLENS NASJONALDAG: Sandviken kan gå med hodet hevet i 17. mai toget. Her fra en tidligere kamp.

  • Benedicte Andersen Bakken

På selveste fotballens nasjonaldag var det duket for oppgjøret mellom Sandviken og Kolbotn på Stemmemyren. Hjemmefansen hadde pyntet med Sandviken-flagg og vimpelen var heist til toppen for anledningen. Sandviken sikret seg en 1-0 seier og kan starte 17. mai feiringen litt tidligere enn andre.

Selvmål

Sandviken møtte et Kolbotn lag som ligger på 4. plass på tabellen, og som var klar til å krige om poengene etter tap i sist serierunde. Begge lagene gikk hardt ut i første omgang, men etter bare ti minutter fikk Sandviken-spiller, Elida Knudsen, lagt inn fra venstrekanten som Kolbotn-spiller Maja Maria Nordahl satte i eget mål.

— Dette var helt strålende for å si det rett ut. Endelig gikk det vår vei på slutten der, forteller Nordveit, som var godt fornøyd med at laget hans klarte å holde på ledelsen hele kampen.

I de første kampene av sesongen har Sandviken kun en seier og to uavgjort, så tre poeng mot et sterkt Kolbotn lag smakte ekstra godt.

— Vi må si at vi er kjempe fornøyd med kampen. Man kan si at vi skulle ønske vi hadde litt mer offensivt, men vi skal ikke glemme at Kolbotn er et veldig godt lag og som sagt, når vi har 1-0 og klarer å ri det inn, så er det fantastisk deilig, forteller Nordveit.

Bunnsolide i forsvar

For utenom selvmålet var første omgangen preget av relativt jevnt spill mellom de to lagene, selv om ingen av lagene kom til de helt store sjansene. I starten og utover i andre omgang presset Kolbotn mer og mer på, men Sandviken forsvarte seg godt og var solide i forsvar i hele kampen.

— Vi er bunnsolide defensivt. Selv om det blir en forsvarskamp, så er det ikke mange sjansene Kolbotn kommer til og det er vi veldige fornøyde med, forteller Nordtveit.

Noen større sjanser kom det i andre omgang, men kampen endte altså 1-0 til Sandviken. Med mandagens trepoenger ligger Sandviken nå på en 9. plass med åtte poeng før de tar i mot Trondheims-Ørn på Stemmemyren førstkommende søndag. Før den tid kan Sandviken ta seg en velfortjent 17. mai feiring.

— Det er utrolig kjekt med seier, og enda bedre at det er på fotballens nasjonaldag. Nå blir det gøy å gå i 17. mai tog i morgen med Sandviken. Det er alltid kjekkere etter en seier, forteller en smilende Nordtveit.

Fakta

Sandviken - Kolbotn 1-0 (1-0)

Stemmemyren kunstgress

229 tilskuere

Dommer: Ann Wenche Kleven, Bækkelagets SK.

Mål: 1-0 Maja Maria Nordahl (selvmål 10.)

Gult kort: Stine Hovland, Sandviken.

Sandviken: Ashley Thompson - Stine Andreassen, Isabelle Gjerde, Stine Hovland, Åsne Takle Eide - Ingrid Marie Spord, Marije Brummel, Karoline Isabell Bakke, Sunniva Lillestøl (Grøndal fra 80.) - Vilde Øyri (Ervik fra 74.), Elida Knudsen.

Les også

  1. Klepp kollapset nok en gang

Les mer om

  1. Toppserien
  2. IL Sandviken
  3. Kolbotn IL