Fotball

Punktum finale for finalisten?

I mai var de tapende finalister. I kveld kan Borussia Dortmund forsvinne ut av Champions League før det egentlig har begynt.

TRENGER SEIER: Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp håper å kunne ta på seg seiersgliset etter tirsdagens kamp mot Napoli. Tyskerne trenger tre poeng for å holde liv i drømmen om avansement i Champions Leage.
  • Tore Strand

Det er kniven på strupen for Borussia Dortmund når Napoli kommer på besøk til Westfalenstadion med en rutinert ringrev i spissen som kan det meste om Champions League.

Rafael Benitez og hans Napoli trenger kun ett poeng for å sikre seg avansement, mens Borussia Dortmund helst må vinne for å ha realistiske muligheter til å bli å se i cupspillet på nyåret.

Tap og skader

Oppladningen til kampen har ikke vært den beste for Borussia Dortmund. Lørdag ble det tap på eget gress for erkerival Bayern München, og selv om oppgjøret var jevnere enn 0-3-resultatet tilsa, var det et signal om at det skal bli vrient å hindre Bayern München fra å sikre seg nok en Bundesliga-tittel.

Les også

Hva nå Jürgen, hva nå?

Det var den første Bayern-triumfen i Dortmund siden 2010, og med det har mannskapet til Pep Guardiola et forsprang på syv poeng til Borussia Dortmund.

Både midtstopper Mats Hummels og venstreback Marcel Schmelzer kom tilbake fra landslagsoppdrag med skader i forrige uke og måtte stå over storoppgjøret. For Hummels er ankelskaden så ille at han er ute til midten av januar. Bedre blir ikke situasjonen av at stopperkollega Neven Subotic er ute i et halvår, mens høyreback Lukasz Piszczek nettopp er tilbake i trening etter operasjon. Løsningen ble å hente den tidligere landslagsspilleren Manuel Friedrich som var klubbløs etter å ha blitt frigitt av Leverkusen i sommer. Han har undertegnet en kontrakt som gjelder til juni 2014, og fikk sin debut da han spilte hele kampen mot Bayern München.

Uvant Bayern-spill

— Napoli har nok sett denne kampen og kanskje de også vil forsøke seg på mange lange oppspill. Bayern München spilte like mye langt som de hadde gjort på de tre siste årene, sa Jürgen Klopp og henviste til at Bayern Münchens sverget til en noe uvant spillestil med langt færre pasninger enn det Bayern München-trener Pep Guardiola vanligvis er kjent for.

— Jeg sa til mine spillere etter kampen at de hadde fem minutter til å kjenne på skuffelsen før de begynte å fokusere på oppgjøret mot Napoli, sa Klopp.

Nå venter et Napoli-lag som er sikret videre avansement med uavgjort. Heller ikke Napoli hadde den beste opptakt til duellen da det ble tap 0-1 hjemme mot Parma.

I tillegg ble Marek Hamsik skadet og kapteinen blir ikke klar for kveldens kamp. Slovaken ble for øvrig taklet av sin egen svoger Walter Gargano da han gikk ned for telling.

Målløs Higuaín

Borussia Dortmund kjenner godt til en annen av Napoli-profilene fra siste sesongs turnering. Den gang møtte tyskerne et Real Madrid-lag med Gonzalo Higuaín som rekkeleder i to fartsfylte semifinalekamper. Da ble det tysk avansement uten at argentineren kom på scoringslisten. Nå er Higuain å se i den blå Napoli-drakten og en av nøkkelspillerne til Rafa Benitez.

Hvis Arsenal slår bunnlaget Marseille i kveld, tyder alt på at Borussia Dortmund må vinne både mot Napoli i kveld og i den siste gruppekampen borte mot Marseille skal de tapende finalistene fra Dortmund ha håp om å bli å se i turneringen også på nyåret.

Les også

  1. Götze senket gamle kjente

  2. Ramsey matchvinner i storkampen

Les mer om

  1. Champions League
  2. SSC Napoli