Fotball

Nå er Rosenborg én kamp unna historisk bunnotering

Har aldri før gått poengløse i et gruppespill i Europa.

Rosenborg har gått på tap etter tap i Europa League. Dette bildet av en skuffet Mike Jensen gikk sin seiersgang på internett etter tapet mot Leipzig.
  • Sindre Trygsland

RBK – Celtic 0–1

Rosenborg var i praksis slått ut av Europa allerede før møtet med Celtic på Lerkendal torsdag kveld. Der ble det nok en nedtur. Scott Sinclairs scoring etter 42 minutter ble kampens eneste, og dermed står det norske laget fortsatt uten poeng i gruppespillet etter fem kamper. Nå har de én sjanse igjen, borte mot den tyske storklubben Leipzig.

  • Fikk du med deg denne? Sterke reaksjoner etter idrettstoppenes møte: – For en gjeng med feiginger!
Scott Sinclair stanget inn den avgjørende scoringen på Lerkendal torsdag.

Aldri før gått uten poeng

Med tap der, leverer Rosenborg sitt dårligste gruppespill i Europa noensinne. I Europaligaen har aldri tidligere et norsk lag stått igjen tomhendte etter seks kamper. Den laveste poengsummen fra før, er Tromsø som i 2013 fikk ett poeng.

– Jeg hadde definitivt trodd vi skulle ta flere poeng, men vi må se litt på hvor vi skal knappe inn forspranget. Vi spiller mot tre lag som omsetter for over en milliard hver, sier Rosenborgs sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye, til VG.

Se samtlige av RBKs tidligere prestasjoner i faktaboksen nedenfor:

I lite gjevt selskap

Rosenborg er ikke i spesielt godt selskap. Så langt er det kun Dudelange (Luxemburg) og Akhisar (Tyrkia) som ikke har tatt poeng i gruppespillet, i tillegg til RBK.

– Det var et greit resultat. Celtic var bedre enn oss. I første omgang forsøkte vi å spille så kompakt som mulig, og det klarte vi i 35–40 minutter, sa RBK-trener Rini Coolen til TV 2 etter kampen.

0–1-tapet for Celtic var altså det femte i rekken denne høsten.

I første kamp ble det 1–0-tap mot nettopp skottene. Deretter ble det 1–3 hjemme mot Leipzig.

Mot østerrikske Salzburg fikk trønderne grundig juling. Først 3–0 borte, deretter ble de ydmyket 5–2 på Lerkendal.

Rosenborg har likevel hatt en del å juble for denne sesongen. De har allerede sikret ligagullet, og til helgen kan det bli nok et trofé når de møter Strømsgodset i cupfinalen.

Slik ser tabellen ut:

Salzburg550015-515
Celtic53025-69
RB Leipzig52038-76
Rosenborg50053-130

Les mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Europa League