Fotball

Liverpool knuste byrivalen

Holder følge med tetlagene etter 90 magiske minutter på Anfield.

Luis Suárez scoret Liverpools siste mål da de knuste Everton 4-0 tirsdag.

Scoringer av Steven Gerrard, Daniel Sturridge (2) og Luis Suárez sendte fansen til himmels da naboen ble knust.

Det var riktignok jevnt en god stund, men da Sturridge la på til 2-0 etter 33 minutter var det ingen vei tilbake. Seieren kunne også vært større, men ti minutter ut i annen omgang bommet Sturridge på straffe.

– Det var en enorm seier over en rival som er nær oss. Everton hadde sluppet inn bare 11 mål på bortebane før i kveld. Da er det tilfredsstillende å score fire og vite at vi kunne hatt enda flere, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Med tre poeng er Liverpool oppe på fjerdeplass og bare seks poeng bak ligaleder Arsenal, som spilte 2-2 borte mot Southampton.

God posisjon

Manchester City har sjansen til å overta ledelsen med seier mot Tottenham onsdag, men Liverpool ligger uansett i en god posisjon. Og mens alle gullrivalene har kamper i Europa utover vinteren og våren, kan Liverpool få hvilt ut mellom slagene.

Det var spilt 21 minutter da Gerrard ga hjemmelaget ledelsen tirsdag. Kapteinen var sterkest etter en corner og headet Liverpool i ledelsen.

Etter scoringen var Everton nær en utligning, men i stedet doblet Sturridge ledelsen etter 33 minutter.

Da raknet det for blåtrøyene, og bare to minutter senere scoret Sturridge igjen.

Fem minutter etter hvilen fastsatte Suárez resultatet til 4-0, og dermed er det de røde som er kongene av den fotballgale byen.

Skår i gleden

For Sturridge var straffemissen et stort skår i gleden, og han var synlig misfornøyd da han ble byttet ut.

– Jeg ber om unnskyldning for den reaksjonen, men jeg var skuffet over straffemissen. Jeg følte at jeg sviktet både meg selv og fansen. Et hattrick ville vært toppen på kransekaken, sa Sturridge til BT Sport.

Det er Gerrard som normalt tar straffespark, men han ga Sturridge sjansen slik at han kunne gjøre hattrick mot erkerivalen.

– Jeg tar ansvaret for det. Jeg har scoret hattrick mot Everton, og jeg ville at Daniel skulle oppleve den følelsen. Skuffelsen inspirerer ham sikkert til å jobbe enda hardere, sa han.

(©NTB)

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Liverpool FC
  3. Everton FC