Dette har ikke skjedd på ti år: Arsenal med drømmestart på sesongen

Anført av superspissene klarte Arsenal å slå Burnley. Det var en seier med historisk sus.

Alexandre Lacazette og resten av Arsenal-spillerne feirer 1–0-målet.

Arsenal – Burnley 2–1

Arsenal-supportere har grunn til å glise om dagen. Ikke siden 2009 har laget startet en Premier League-sesong med to strake seiere.

Forrige uke slo London-laget Newcastle 1–0 i en tøff bortekamp. Lørdag fortsatte de gode prestasjonene, hjemme på eget gress.

Som så mange ganger før leverte Arsenals superpar på topp. Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang havnet begge på scoringslisten.

Det var akkurat nok.

– Vi startet bra i dag, og det er godt å starte med to seiere før vi møter Liverpool (neste uke). Vi føler oss selvsikre og føler oss bra, sier Aubameyang til BT Sport.

– Sterk som en okse

Arsenal sprudlet i kampens åpningsminutter. Nysigneringen David Luiz tok plass i midtforsvaret. På topp lå Lacazette og Aubameyang. Duoen sto for tilsammen 50 mål i alle turneringer forrige sesong.

Etter 13 minutter sørget Lacazette for sesongens første. Den franske spissen mottok ballen feilvendt på Burnleys femmeter. 28-åringen ristet av seg to forsvarere på mesterlig vis, og satte ballen bak Nick Pope.

– Han er sterk som en okse. Knallsterkt av Lacazette, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Etter scoringen skapte Burnley flere muligheter. Arsenals Bernd Leno avverget forsøkene, helt til det gjensto to minutter igjen av første omgang.

Dwight McNeil forsøkte seg på et skudd, men ballen havnet i stedet opp hos lagkameraten Ashley Barnes. Fra kloss hold utlignet spissen til 1–1. Det var hans tredje mål på sesongens to første kamper. Barnes har scoret elleve ligamål de 17 siste kampene.

Radarparet til Arsenal leverte igjen.

Aubameyang-magi

Hjemmelaget fortsatte i samme spor i annenomgang. London-laget holdt mye på ballen, men skapte ikke de helt store sjansene.

Likevel var et øyeblikks magi fra Aubameyang nok. Etter 64 minutter mottok gaboneseren ballen på hjørnet av 16-meteren. Deretter trakk han innover i banen og smalt ballen i mål.

– Det er en herlig scoring. Scoringsmaskinen til Arsenal fortsetter, sa Osnes.

Det var hans syvende mål mot Burnley på fire kamper, og nok til å sikre Arsenal seieren.

Dermed har Arsenal seks poeng etter to kamper for første gang på ti år.

– Vi er glade. Vi startet med en hjemmeseier, som er viktig. Vi ønsket å skape en god atmosfære for supporterne, sier Arsenal-manager Unai Emery.

Om nøyaktig én uke venter Liverpool på Anfield.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk