Hva gjøres på treningsfeltet, er gutta dårlig trent?

SUPPORTERBLOGG: Det ser ikke ut som Bodø/Glimt ønsker å være i Tippeligaen lenger.

TRENING: Hva skjer på Glimt-treningene, spør artikkelforfatteren. Spillerne ser tunge og slitne ut. Er laget godt nok trent?
  • Jørund Johansen
Jørund Johansen, Bodø/Glimt-supporter.

Stabæk-fansen sang "rykker ned, rykker ned", og jeg må innrømme at jeg "sang" med litt akkurat der. For det ser ikke ut som vi vil være i Tippeligaen lenger. Vi tar ledelsen, men det var liksom bare for å gi oss supportere falske forhåpninger. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Gutta ser slitne ut

Som jeg sa, hva gjøres egentlig på treningsfeltet? Er det nok fokus på det taktiske? Kampene tilsier at det ikke er det. Er det nok fokus på spillerne fysiske form? Kampene tilsier noe helt annet. Gutta i gult ser rett og slett ut som de er dårlig trent.

De faller ut av kampen etter en times tid. Da taper vi absolutt alle dueller, slår elendige pasninger og gjør merkelige valg både med og uten ball. Det ser rett og slett ut som at gutta drømmer om en varm dusj og rene klær.

Johansens forvandling

Jeg har nevnt Stefan Johansen i noen av mine innlegg. Ikke uten grunn, for Stefan er helt fantastisk. Men hva var han i Glimt? En smålubben tenåring som viste null interesse. Jeg har mine egne personlige observasjoner av Stefan fra hans Glimt-tid, men de deler jeg ikke med dere.

Det eneste jeg kan si er at jeg ikke hadde tro på gutten da. Han er like gammel som meg, og gjorde stort sett alt det samme som jeg gjorde på den tiden. Det er ikke Stefan sin feil, det er Bodø/Glimt sin egen feil. Det er klubbens ansvar å holde en spiller skjerpet og i form.

Se på gamle bilder av Stefan og så ser du på bilder nå når han er i Celtic. Du klarer knapt å se at det er samme fyren. Det er ikke bare puberteten som har gjort sitt for å forandre på gutten. Nå ser han faktisk ut som en fotballspiller. Han er veltrent og betraktelig lettere enn det han var i Glimt.

Egentrening

Som sagt, spillerne er treige og tunge. Legges det ned nok arbeid for å være der vi vil være? Det vet ikke jeg noe om. Er hver og en fornøyd med de to timene de trener på kunstgresset? Gjøres det ingen jobb på eget initiativ? Jeg er skeptisk.

Stefan Johansen er ikke der han er i dag fordi han trente bare litt hver dag. Ei heller Martin Ødegaard, Zlatan Ibrahimovic eller Cristiano Ronaldo. Jeg prøver ikke å komme med noen sammenligninger, men jeg prøver å fortelle at den ekstra innsatsen i hverdagen må gjøres. Ellers kommer du deg ingen vei.

Det er hardt arbeid som gjelder

Jeg tviler for at det finnes fotballspillere som nøyer seg med å spille for Tippeligaens dårligste lag. Og jeg tror ikke dere skal være redde for å bli overtrent. Ikke jogg rundt på treningsfeltet. Ikke ta for lett på det. Hver dag teller. Hver eneste økt teller. Gjør en innsats. Bevis for dere selv, og for oss andre, at dere vil dette.

Det fotballmessige er så, det håper jeg Jan Halvor får orden på, men dere kan i alle fall begynne med å bli godt nok trente til å løpe et hvert lag i senk.

Resultater kommer av hardt arbeid, og ikke bare i kamp.