Fotball

Hareide forventer åpen kamp

<p>Åge Hareide er forberedt på å møte offensive bæringer.</p>

VIL KNEKKE STABÆK-KODEN: Viking har ikke vunnet en seriekamp borte mot Stabæk siden 2004. Åge Hareide håper den statistikken ryker i kveld.
  • Joar Time

Statistikksenter Eliteserien:

  • tabellen | kampene | kort | toppscorer

Én uke inn i høstsesongen står Viking med full uttelling etter 3-1 over Odd og 2-0 over Kongsvinger i cupen.

Begge oppgjørene bar preg av motstandernes stramme defensive organisering, og dermed vanskelige arbeidsvilkår for Viking-angriperne. Nå er Åge Hareide forberedt på en annen type kamp.

— Nå møter vi et lag som angriper, og som også avgir rom bakover på banen. Jeg tror det vil bli en bra og åpen kamp, sier Hareide til Aftenbladet.

Han er godt forberedt på kveldens motstander.

— Vi har studert dem, og har også spilt og vunnet mot dem tidligere i år (2-0-seier, red.anm.), så vi vet hva som venter. Hovedfokuset er uansett på oss selv og våre arbeidsoppgaver, sier Hareide, og avfeier spørsmålet om spillerne bærer preg av at det er tredje kamp på én uke som spilles.

- Det er ingen tegn til tretthet i laget. Spillerne er kampklare, sier han.

Mens Viking har hatt god kontroll på bæringene hjemme på Viking stadion, har historien sett ganske så annerledes ut på bortebane. Vi må hele seks år tilbake for å finne forrige Viking-seier.

I fjor ble det et klart 2-0-tap.

Avkledd og latterliggjort

Forrige bortemøte mot Stabæk ble en vond dag på jobben for Viking. Etter pause ble laget fullstendig avkledd av et sprudlende hjemmelag – som fikk sin femte strake hjemmeseier i Telenor Arena.

Fredrik Berglund ble dagens mann med sine to scoringer etter 53 og 57 minutter. Begge målene etter markeringssvikt i Viking-forsvaret.

— Førstemålet ble veldig avgjørende. I denne serien er det veldig vanskelig å komme tilbake mot lag når du ligger under, sa Viking-trener Uwe Rösler etter kampen.

— Stabæk fortjente seieren. Vi ble strukket for mye ut i leddene. Vi ble tappet for energi og klarte ikke å komme oppi, la han til.

Video: Se høydepunktene fra fjorårets kamp her:

svp://92710?view=ap

Stabæk-Viking: Høydepunkter

Vant sist i 2004

Stabæk har hatt et godt tak på Viking på hjemmebane de siste årene. Siste Viking-seier her kom 31. mai 2004 med 1-0. Den gang endte Viking på 9.plass i serien etter en sesong preget av nedrykksfare og trenerskifter. Roy Hodgson tok etter hvert over og loset laget til sikker grunn.

Totalt sett er statistikken i Bærum 6-4-4 med målforskjell 19-17 i favør hjemmelaget.

Viking kommer rett fra tre uavgjorte bortekamper på rad, mens Stabæk i tur og orden har slått Brann, Start og Molde i sine siste hjemmekamper.

Stiller med samme tropp

Viking reiste østover allerede fredag formiddag, og hadde en treningsøkt i Lillestrømhallen senere på dagen.

Åge Hareide har valgt å gi de samme elleve sjansen fra start i både søndagens seriekamp mot Odd og i cupkampen mot Kongsvinger, men kan komme til å gjøre endringer med tanke på det harde kampprogrammet. Dette blir Stavanger-lagets tredje kamp på én uke.

Størst spenning er knyttet til forsvaret. Verken Børre Steenslid eller Trond Erik Bertelsen spilte noen stor kamp i midtuken, og det kan gi startplass til Stefan Gislason — som eventuelt skyver Indridi Sigurdsson ut på venstre back.

På topp kan en akillesplaget Patrik Ingelsten, som ble byttet ut i pausen mot Kongsvinger, ha godt ha av litt hvile. Svensken er meldt kampklar og starter sannsynligvis, men også Tommy Høiland kan få sjansen etter å ha gjort en fin figur da han kom inn og punkterte midtukens cupkamp.

- Ingelsten sliter som vanlig med akillesen, men er kampklar til lørdag , sa medisinsk koordinator i Viking, Arne Sture etter kampen mot Kongsvinger.

Sannsynlig Viking-lag (4-3-3): Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Børre Steenslid/Stefan Gislason, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Martin Fillo, Tomasz Sokolowski, Birkir Bjarnason – André Danielsen, Patrik Ingelsten, Vidar Nisja

Les også

  1. Blogg: Cupreprise og innefotball

  2. Ingelsten klar mot Stabæk

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien