Fotball

Superduo senket Hødd

<p><strong>Sandnes Ulf-Hødd 3-0</strong>: Det var føre for radarparet Morten Eriksen og Kamal Saaliti i oktoberregnet i Sandnes, da de lyseblå befestet tabelltoppen.</p>

Sandnes Ulf-Hødd
  • Jan-erik Larsen
Sandnes Ulf-Hødd

Eriksen scoret en gang, mens Saaliti hadde to. Dermed har de to til sammen 24 mål, 11 på Saaliti og 13 på Eriksen, og med bare tre serierunder igjen begynner det for alvor å lukte opprykk i sykkelbyen.

Sandnes Ulf tok initiativet helt fra start, og trivdes på det våte og glatte underlaget på Sandnes idrettspark. Hjemmelaget var flinke til å snu spillet og utnytte rom motsatt. Når både Steinthor Thorsteinsson og Fredrik Torsteinbø i tillegg slo gode innlegg fra hver sin kant, fikk de lettbeinte spissene Morten Eriksen og Kamal Saaliti gode arbeidsforhold.

Prøv vår tabellkalkulator for 1. divisjon her!

Mønsterangrep

Saaliti ga Sandnes Ulf ledelsen etter 14 minutter, på et riktig mønsterangrep. Vegard Aanestad fant pannebrasen til Morten Eriksen inne i feltet og Eriksen headet uegoistisk til en bedre plassert Saaliti, som videreformidlet læret i nettmaskene.

Hødd hadde en god scoringssjanse før pause, men Bo Andersen var fint ute og blokkerte Espen Standals forsøk med overkroppen.

Saaliti-Eriksen

Sekunder før pause var linken mellom Kamal Saaliti og Morten Eriksen igjen effektiv. Denne gang var det Saaliti som gjorde forarbeidet,spilte spisskollega Eriksen fri og alene med Hødd-keeper Jan Lennart Urke plasserte Eriksen ballen sikkert i det lengste hjørnet.

Viktig Bo-parade

Espen Sandal kunne skapt spenning i kampen igjen, da han ti minutter ut i 2. omgang ble spil onside, alene med Bo Anderen. Men selv om han klarte å runde dansken i første forsøk, rakk veteranen tilbake og reddet skuddet til hjørnespark.

I stedet punkterte Kamal Saaliti med 3-0 midt i sluttomgangen. Innbytter Mobi Okoli hadde bare vært på banen i to minutter da han spilte Morten Eriksen fri på venstresiden, Eriksen skar inn og pasningen han sendte til Kamal Saaliti foran åpent mål var i praksis ferdigscoret. Saaliti sendte da også sitt ellevte seriemål i nettmaskene.

I sluttminuttene kunne Lennox Kanu gjort 4-0, men etter å ha lurt både midtstoppere og keeper, satte han ballen utenfor. Og innbytter Ingimundur Oskarsson var ikke bedre da han skjøt over på overtid.

For poengene betød det mindre, selv om målforskjell kan bli viktig nok i innspurten.

Jeg er veldig stolt over den jobben guttene la ned på en vanskelig bane. Det handlet litt om ikke å ta sjanser, men likevel syntes jeg vi fikk til mye pent kombinasjonsspill. Den eneste lille malurten i begeret er at vi ikke vant 4-0 eller 5-0. Sjansene i sluttminuttene var så store at vi burde pyntet på målforskjellen. Men som sagt, det er jo bagateller når vi vinner 3-0, sier trener Asle Andersen til Aftenbladet.no.

Trenger 6 poeng

Toppscorer Morten Eriksen tror Sandnes Ulf må ha seks poeng på de tre siste kampene for å være sikret opprykk til eliteserien.

Jeg tror seks poeng er nok. Samtidig gjelder det å ha fokus på en kamp av gangen. Og for vår del heter den Sandefjord borte neste søndag , sier Eriksen.

Han hadde målgivende til Kamal Saalitis to mål mot Hødd, mens Saaliti var nest sist på Eriksens scoring.

Det viser at vi tenker lag og ikke hverandre. Det er ikke noe prestisje i å bli toppscorer , forsikrer Eriksen.

Sandnes Ulf avslutter sesongen med Sandefjord (b), LøvHam (h) og Bodø/Glimt (b).

Les også

  1. Slik rykker Sandnes Ulf opp

Les mer om

  1. Fotball 1. div