Fotball

HamKam skrytes opp av Perry

Per Joar Hansen lot seg imponere av ballsikkerheten til HamKam. RBK-treneren mener det er liten forskjell på HamKam og lag i midtsjiktet og nedover i eliteserien.

FULGTE KAMPEN: Landslagets assistenttrener Ola By Rise og Rosenborg-trener Per Joar Hansen fulgte Ranheim-HamKam søndag. Hansen ble imponert over HamKam-laget.
  • Rune Steen Hansen

Mens HamKam feide Ranheim av kunstgressteppet i nordenden av trønderhovedstaden, sto RBK-trener Per Joar Hansen ringside sammen med landslagets assistenttrener Ola By Rise.

Begge lot seg imponere av HamKam som kanskje spilte sin beste kamp for året.

– Jeg har sett en del av Ranheims kamper, og HamKam er det beste laget jeg har sett i Adeccoligaen her. De var veldig ballsikre. Og de var presise i alt de foretok seg med ballen, sier Perry.

Skryter av spisstrioen

Han var der først og fremst fordi han liker å følge med på det som skjer i norsk fotball. Og spillere som Jo Sondre Aas, Mads Reginiussen og Gjermund Aasen på Ranheim er lokale gutter som det selvsagt er greit å følge med på.

Men denne ettermiddagen var det HamKam som stjal showet.

– De var kreative samtidig som de varierte mellom å slå kort og langt. Og helt på topp hadde HamKam ei god angrepsrekke med Erik Tønne, Tore Andreas Gundersen og Anders Nedrebø.

– I tillegg var HamKam gode på dødball. Det gjorde at Ranheim fikk trøbbel, sier Perry.

Han merket seg også at selv på 3–0 til gjestene var det vanskelig for hjemmelaget å skape sjanser.

– HamKam holdt ballen i laget og kontrollerte kampen inn. De spilte bra fotball, skryter Perry.

RBK-treneren trakk også fram at HamKam hadde en tydelig og spillende stil.

– De var gode individuelt, men de var også gode som lag.

Jevne med eliteserielag

Men Perry advarer HamKam mot å ta av etter en slik kamp.

– Vegard Skogheim vet like godt som meg at denne ligaen er utrolig jevn. Det kommer dager som ikke er like gode som den HamKam hadde mot Ranheim, så de bør ikke suge for lenge på denne karamellen, sier han.

Samtidig mener Perry nivået til HamKam i denne kampen er nært opp til eliteserienivå.

– Det er ikke så stor forskjell lenger mellom lagene fra midten og nedover i Tippeligaen til de beste lagene i Adeccoligaen, sier Per Joar Hansen, som mener HamKam som ut som opprykkskandidat søndag.

Vegard Skogheim mener som Per Joar Hansen at nivået mellom topplagene i 1. divisjon har nærmet seg lagene på nedre halvdel i eliteserien.

– Det er jeg helt enig i. Adeccoligaen er ikke den kælkeligaen som den var tidligere. Ranheim er faktisk blant dem som kælker mest.

– Det er bare å se på lag som Bodø/Glimt, Fredrikstad, Stabæk, Mjøndalen, Ull/Kisa og Follo, sier Skogheim og ramser opp lag i tilfeldig rekkefølge.

– De fleste forsøker nå å spille fotball for å utvikle spillere. Vi er kanskje ikke like sterke fysisk lenger, men ferdighetene er blitt bedre. Det gjør at nivåforskjellen også er blitt mindre. Jeg er i hvert fall veldig glad for at jeg og Haagis har vært sta i forhold til spillestilen. Jeg er sikker på at den har gjort oss bedre, sier Skogheim.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Ranheim IL