Fotball

Nyland: - Følelser det er vanskelig å beskrive

Ørjan Nyland kan vinne cupen for andre året på rad.

Moldes keeper Ørjan Håskjold Nyland jubler for redning og cupfinaleplass sammen med fysioterapaut Leif Arne Lystad
  • Lars Anders Vestad

Lillestrøm — Molde 2-2, 4-5 e. str:

Ørjan Håskjold Nyland ble den store helten da han reddet Thomas Piermayrs straffe i i den dramatiske straffesparkkonkurransen på Åråsen torsdag kveld.

Redningen sendte Molde til cupfinalen på Ullevaal, hvor erkerival Rosenborg venter.

Nyland ble den store helten da han sto som en mur og sikret cupgull til Hødd i 2012. Nå kan han gjøre det igjen - for Molde.

— Jeg er i Molde for å vinne trofeer. Laget har vunnet serien to år på rad, og nå er vi klare for å vinne cupgullet også, sier keeperhelten til Rbnett etter semifinalen mot Lillestrøm.

- Enorm glede

Finaleplassen ble sikret på høydramatisk vis.

Magne Hoseth sikret ekstraomganger med et fantastisk krysskudd på overtid, og mot slutten av andre ekstraomgang holdt Nyland Molde inne i kampen med et par feberredninger.

I straffesparkkonkurransen reddet han Thomas Piermayrs straffe, før han løp det han maktet over på motsatt banehalvdel for å feire med medspillere og fans.

— Det var en enorm glede. Det var følelser det er vanskelig å beskrive. Vi måtte vinne denne kampen, og vi klarte det. Nå er vi klare for finale, og det kan ikke bli mye bedre enn det, sier han.

Molde hadde vunnet serien to år på rad da Nyland skrev under. De regjerende seriemesterne har slitt i serien i år, men nå har de muligheten til å sikre cupgullet på Ullevaal. Med Rosenborg på motsatt banehalvdel.

Ekstase

— Det betyr selvsagt enormt mye for klubben med en finale. Vi fikk en trøblete start på sesongen, men vi har hevet oss og vært gode i andre halvdel. Nå er vi i finalen, og nå har vi muligheten, sier han.

Manager Ole Gunnar Solskjær ble vitne til en nerveslitende kamp på sidelinjen. Til slutt kunne han imidlertid feire cupfinaleplass i det iskalde høstværet i Lillestrøm.

— Det er en enorm stemning i garderoben og guttene er i ekstase. Dette er den beste måten å vinne på. Vi var ikke gode i dag, men vi fortjente seieren, sier han.

Etter kampen brukte han store ord for å beskrive keeperhelten Ørjan Håskjold Nyland, som holdt Molde inne i kampen da Lillestrøm kjempet for å få seiersmålet i sluttminuttene.

- Unik mentalitet

— Han er fantastisk i forarbeidet sitt, studerer spillerne og vet som oftest hvor de skyter. Han har en mentalitet som er helt unik, og hadde to enorme redninger minuttet før andre ekstraomgang var over, sier han.

— Dere som har sett ham på trening vet at enkelte ganger blir bare spillerne stående og måpe. Det skal nesten ikke gå an å redde noen av de skuddene han tar, fortsetter Solskjær.

Med sen scoring av Hoseth i 2. omgang, og eventyrredninger av Nyland mot slutten av den siste ekstraomgangen, hadde Molde momentum da de gikk inn i straffesparkkonkurransen.

— For å si det sånn: Jeg var glad jeg ikke var Lillestrøm-spiller og skulle forsøke å score på Ørjan, sier han.

Les også

  1. Molde-direktøren: - Fantastisk for hele klubben

  2. Rosenborg får flest cupfinale-billetter

  3. Molde til cupfinale etter straffer

  4. Nyland helten da Molde vant straffedrama

  5. Solskjær om landslagsjobben: - Jeg er en klubbtrener

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Lillestrøm SK
  3. Molde FK