Espejord ute mot Vålerenga – erstattes trolig av Bakenga

Simo Valakari er sikker på at det løsner for Mushaga Bakenga, som etter all sannsynlighet får startsjanse i Runar Espejords skadefravær.

SKUFFET: Runar Espejord er ikke med til Oslo i morgen og trente alternativt også lørdag.

Espejord som har slitt med en vond lyske, rakk ikke kampen mot klokka, og blir dermed hjemme i Tromsø når resten av lagkameratene reiser til Oslo i morgen.

– Jeg har vært innstilt på at det kunne gå denne veien. Det er så klart utrolig kjedelig at jeg ble satt ut akkurat denne uka. Det hadde vært fint å være med og bidra til at vi fikk noen poeng igjen, sier Runar Espejord til iTromsø.

– Flere alternativer

Det er første gang i år at Espejord må stå over en eliteseriekamp.

– Slik det kjennes ut i dag, håper og tror jeg at Glimt-kampen neste helg skal være innen rekkevidde. Dessverre satt lyskestrekken litt mer i denne gangen, men jeg er sikker på at de andre som starter vil gjøre en god jobb og at vi vil gå seirende av banen i morgen, sier TIL-spissen.

Simo Valakari er også håpefull på at det er tilfelle.

– Vi tror han rekker Glimt-kampen, ja. For uten om Runar er også Slobodan Vuk ute med influensa, men vi har gode alternativer. (Mushaga) Bakenga har sett veldig skarp ut på trening. Han er veldig bestemt, og jeg er sikker på at de løsner for han hvis han får starte. Daniel Berntsen, (Mikael Norø) Ingebrigtsen og (Sigurd) Grønli kan også spille i spissrollen, sier Simo Valakari.

TILs finske trener har Robert Taylor tilbake etter sykdom.

– Han er tilbake i full kampform nå. Magnus (Andersen) gjorde en bra jobb mens han var ute, men det er fint å ha flere valgmuligheter, sier Valakari.

Kun detaljer gjenstår for øvrig før Taylor signerer kontrakten med TIL.

– Det er bra å være tilbake, jeg kjenner meg i form. Angående kontrakten så er jeg og TIL enige, så det står mellom klubbene nå, sier den finske vingbacken.

– Passer oss bra

Daniel Berntsen og Mikael Norø Ingebrigtsen er andre muligheter på topp, dersom Bakenga ikke starter.

– Jeg spiller der Simo vil jeg skal spille. Om det er stopper, så spiller jeg der. Jeg er klar uansett, sier Daniel Berntsen, som er klar for revansje.

– Vi må se bak prestasjonene. Vi hadde en god prestasjon mot Haugesund og en dårlig en mot Sandefjord. Vi vil alltid vinne neste kamp, så det har lite å si at vi har tapt tre på rad. Om vi hadde vunnet 10 på rad, ville vi vært like sultne på å ta den 11. seieren. Vålerenga er en motstander som passer oss bra, som ønske å spille fotball. Hvis vi klarer å holde på kula, vil de bli stressa og det vil åpne seg mye rom for oss, sier Daniel Berntsen.

Mikael Norø Ingebrigtsen er også klar til å bekle spissrollen dersom den byr seg.

– Det er en rolle som passer meg bra, men jeg spiller der Simo vil ha meg. Simo spiller en fotball som passer meg og Daniel (Berntsen) veldig bra. Før i TIL har vi slått mye langt, men den stilen med å trille mye langs bakken, passer typer som oss. Vi gleder oss til kampen, sier Ingebrigtsen.