Skullerud: - Dette er fantastisk

Sju Molde-spillere i landslagstroppen.

BEGEISTRET: Molde-trener Tor Ole Skullerud kan feire hele sju spillere i landslagstroppen mot Emiratene.
  • Trond Hustad

MOLDE (Rbnett): Sju Molde-spillere var med i troppen da landslagssjef Per-Mathias Høgmo presenterte troppen til privatlandskampen mot Emiratene på Viking stadion onsdag 27. august. Tor Ole Skullerud kunne fornøyd konstatere rekorduttaket tirsdag formiddag.

— Dette er fantastisk for Molde Fotballklubb. Det forteller mye om klubben og det arbeidet som er gjort her over tid. Uttaket er en bekreftelse på at det står bra til i MFK. På litt sikt kan det også bli enda flere unge spillere som banker på døra til landslaget, sier treneren uten å nevne navn.

Les også

Martin Ødegaard (15) tatt ut på landslaget

Stortalentene Eirik Hestad og Sander Svendsen er blant de fremadstormende Molde-spillerne som er i ferd med å etablere seg i eliteserien denne sesongen. Begge har også vært støttespillere på aldersbestemte landslag.

— Hvor mange landslagsspillere fra Molde tror du kan etablere seg i troppen framover?

— Det er naturlig at det laget som leder Tippeligaen dominerer et ligalandslag. Bildet vil selvfølgelig endre seg når utenlandsproffene kommer med. Jeg skal ikke synse noe rundt det neste uttaket til kampene mot England og Italia, for jeg ser ikke hva spillerne i utenlandske klubber presterer for tida. Men jeg ser at våre spillere er på et veldig høyt nivå, sier Skullerud til Rbnett.

Ørjan Nyland, Vegard Forren og Martin Linnes har vært mer eller mindre faste innslag i troppen over tid. Nå får også formspilleren Per Egil Flo en ny sjanse, etter at han måtte melde forfall da han ble tatt ut mot Frankrike og Russland i mai.

Les også

- Et av målene mine er å spille fast for Norge

I tillegg er de offensive spillerne Harmeet Singh, Mohamed Elyounoussi og Fredrik Gulbrandsen blant Høgmos utvalgte mot Emiratene.

— Jeg synes Harmeet har vært veldig stabil hele sesongen. Det er helt fortjent at han blir tatt ut nå. Moi hadde en fantastisk vårsesong, og det er veldig morsomt at også han får sjansen. Fredrik er tilbake for fullt etter skader. Han har et potensial som kan slå ut i full blomst også på landslaget, sier Tor Ole Skullerud.

Hele troppen mot Emiratene:

Rune Almenning Jarstein - Hertha Berlin

Ørjan Håskjold Nyland - Molde

André Danielsen- Viking

Mohamed Elyonoussi - Molde

Per Egil Flo- Molde

Vegard Forren- Molde

Thomas Grøgaard- Odd

Fredrik Gulbrandsen - Molde

Steffen Hagen - Odd

Yann-Erik de Lanlay - Viking

Martin Linnes - Molde

Marcus Pedersen- Brann

Morten Gamst Pedersen - Rosenborg

Tore Reginiussen- Rosenborg

Jone Samuelsen- Odd

Harmeet Singh- Molde

Alexander Søderlund- Rosenborg

Fredrik Ulvestad- Aalesund

Martin Ødegaard- Strømsgodset