Fotball

Familien til den savnede Premier League-spilleren trygler politiet: – Vær så snill, ikke gi opp!

Beslutningen om å avslutte søket etter Emiliano Sala skaper reaksjoner.

Mange har lagt ned blomster etter at Emiliano Sala ble meldt savnet.
  • NTB

Emiliano Salas overgang fra Nantes til Cardiff ble klar sist helg, men da Sala skulle flys fra Frankrike til Wales gikk det etter alle solemerker galt.

Det lille enmotors Piper-flyet forsvant fra radaren like nord for kanaløya Guernsey. Ifølge franske luftfartsmyndigheter var det ved siden av Sala og piloten også ytterligere en person om bord.

  • SALA I HJERTESKJÆRENDE TALEMELDING: – Flyet ser ut som det kommer til å falle fra hverandre

Sikker på at Sala fortsatt er i live

Torsdag opplyste politimyndighetene på Guernsey at søket etter Sala var innstilt. I en uttalelse het det at sjansene for å finne overlevende anses for å være minimal.

Nå ber fotballspillerens familie innstendig om at man fortsetter letingen.

– Vær så snill å ikke gi opp søket etter min bror. Jeg vet i hjertet mitt at Emiliano er en fighter, og jeg vet at han fortsatt er i live. Vær så snill å ikke stopp, sa søsteren Romina Sala i en uttalelse torsdag ifølge storavisen The Guardian.

Hun opplyste videre at hun planlegger å reise til Guernsey for å bidra til at letingen etter den savnede broren blir gjenopptatt.

– Tanken er å oppsøke søkeområdet og presse på for at letingen skal fortsette. Det eneste jeg vil er å finne broren min, sa Romina Sala.

– Hjelp oss å oppmuntre politiet

Også i Salas tidligere klubb Nantes er reaksjonene sterke.

– FC Nantes har fått vite at søket er innstilt. Det kan ikke avsluttes, Guernsey Police! Klubben og deres supportere ber sterkt om at letingen fortsetter, for hans familie og nære slektningers skyld. Sammen for Emi, skriver Nantes på Twitter.

Nantes-spiller Valentin Rongier ber også om at publikum legger press på politiet til å fortsette.

– Søket kan ikke stoppe! Hjelp oss med å oppmuntre politiet til å fortsette å søke. Vi trenger alle. La oss kjempe på samme måte som Emi gjør hele tiden, vær så snill, skriver han.

Luftfartsmyndighetene har innledet etterforskning etter at flyet med fotballspilleren forsvant.

Et minutts stillhet

I en pressemelding skriver Premier League at de vil fortsette å støtte Cardiff i den triste tiden og at det vil bli avholdt ett minutts stillhet i samtlige kamper neste helg.

– Ligaen er dypt triste av beskjeden om at søket etter Emiliano Sala og piloten David Ibbotson er avsluttet. Tankene våre er hos de to og de berørte, skriver ligaen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Cardiff City