Liverpool rotet bort gyllen mulighet i gullkampen

Liverpool kunne skaffet seg en luke på syv poeng til Manchester City, men klarte bare 1–1 mot Leicester.

Jürgen Klopp maner spillerne til innsats i jakten på en større luke på tabelltoppen.
  • Odd Inge Aas

LIVERPOOL - LEICESTER CITY 1–1

ANFIELD: Det var nullføre og nysnø på Anfield da You’ll never walk alone runget like før kampstart. Liverpool hadde fått en håndsrekning fra gamlesjef Rafael Benítez tirsdag kveld, som med sitt Newcastle slo serietoer Manchester City 2–1.

Det er ingenting de røde på Merseyside lengter mer etter enn det første ligagullet siden 1990. Med seier ville de skaffe seg en luke på syv poeng på toppen av Premier League-tabellen og sette seg i en fryktelig god posisjon til å klare nettopp det.

Da sluttsignalet gikk var det et skuffet Anfield som måtte innse at de bare ble sittende igjen med ett poeng.

Etter kampen ville ikke Klopp snakke for mye om muligheten som glapp.

– Jeg er alltid skuffet når vi ikke vinner, men ikke bland City-kampen for mye inn i det. Jeg skjønner spørsmålene, men vi må passe oss for at vi ikke blir for mye påvirket av det. Spillerne er vanlige mennesker, jeg er et vanlig menneske. Vi har ett poeng mer enn vi hadde, men det er ikke hva vi ønsket oss aller mest, sa Klopp.

Han ville ikke gå med på at spillerne var noe slitne etter en pause på ti dager uten kamper, hvor flere slet med skader og sykdom.

– Vi hadde ingen problemer med intensiteten i kampen. Vi var klare. Jeg tror ikke det var en fordel at vi ikke spilte cupkamp, men samtidig ville vi hatt store problemer hvis vi måtte ha spilt i helgen.

Gikk rett i ledelsen

Det var tydelig at hjemmelaget ikke hadde problemer med å få i gang motoren i vinterværet, for allerede etter to minutter og to sekunder sto det 1–0.

Etter 29 (!) røde pasninger på rad endte ballen hos Sadio Mané inne i målfeltet. En sylfrekk førstetouch gjorde at han hadde mer enn nok tid til å plassere ballen nede ved bortre stolpe.

Like etter lagde en skliende senegaleser hvite bremsespor av snø mens han føk bortover gressteppet.

Sadio Mané feirer at han har sendt Liverpool foran etter to minutter og to sekunder.

Forsvarstabbe ga utligning

Tre minutter senere var det bare en meget god Kasper Schmeichel som hindret Roberto Firmino fra å doble ledelsen, mens Mane burde gjort det samme på det påfølgende hjørnesparket. Denne gangen føk imidlertid ballen utenfor.

Liverpool-supporterne takket Benítez for hjelpen ved å la sangen hans runge over Anfield, og det var ingen tvil om hvem som var det førende laget.

24 minutter ut i omgangen holdt imidlertid keeper Alisson Becker på å rote det skikkelig til. Han ble for nonchalant på et tilbakespill, og klareringen ble nesten blokkert av Jamie Vardy.

Ballen havnet hos Marc Albrighton, som la perfekt inn til James Maddison. Fra fem meter var det utrolig at han ikke klarte å få ballen på mål.

Sadio Mané takker høyere makter etter åpningsmålet.

Liverpool prøvde seg en rekke ganger rundt gjestenes målfelt, men klarte ikke å produsere de store sjansene.

Og akkurat da hjemmelaget trodde at de kunne gå til pause med ledelse, sviktet det fullstendig helt bakerst. En svak klarering havnet hos Ben Chilwell, som headet ballen inn foran mål. Harry Maguire snek seg inn bak en passiv Virgil van Dijk, og den engelske stopperen kunne enkelt spasere inn 1–1.

En umarkert Harry Maguire kunne enkelt utligne til 1–1 like før pause.

Snytt for straffespark

Liverpool måtte jage scoring fra start etter pause, men det var Leicester som startet best. Først sto Maddison helt alene uten å få til et skudd på mål, før Firmino ikke lenge etterpå holdt på å skli ballen inn i feil mål.

13 minutter ut i omgangen ropte hele Anfield på straffe da Naby Keita gikk i bakken, men dommer Martin Atkinson mente det ikke var en straffbar forseelse. Reprisene viste imidlertid at Keita ble tråkket på foten og skulle hatt straffe.

Liverpool slet fortsatt med å skape sjanser, og etter 70 minutter kom Leicester på en farlig overgang. Demarai Gray valgte imidlertid å skyte da han heller burde spilt til Maddison som ville fått åpent mål.

Like etterpå dro Firmino seg fri i feltet, men også denne gangen hentet Schmeichel frem en god redning.

Til tross for at det sto så mye på spill for hjemmelaget, klarte de aldri å skape flere virkelig store målsjanser. Dermed ble det et noe skuffende uavgjortresultat.

To toppkamper for City

Også til helgen spiller City før Liverpool. De tar imot Arsenal søndag ettermiddag, mens Liverpool drar til London og West Ham mandag kveld.

City spiller dessuten midtukekamp neste uke, da borte mot Everton. Helgen etter får de nok et topplag på besøk, nemlig Chelsea. Den helgen møter Liverpool Bournemouth på Anfield.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk