Fotball

Aftenbladet-blogger får jobb i Viking

Johan Selvig får speiderrolle i Viking.

Johan Selvig får speiderrolle i Viking.
  • Stig Nilssen

Johan Selvig (45) er enig med Viking om en avtale som gjør at han blir speider i klubben. Han starter allerede 1. februar.

– Dette er en fantastisk mulighet og et felt jeg har brydd meg om og åndet for lenge. Jeg har også sett behovet Viking har for denne stillingen. Rett og slett drømmejobben, sier Selvig til Aftenbladet.

Les også

Viking signerte Sandnes-gutt og håper på Zlatko Tripic

Ble overrasket

De to siste sesongene har Sola-mannen servert sine tanker og inntrykk om det som skjer i Viking til Aftenbladets lesere gjennom sin blogg i avisen. I sin livechat har han også formidlet hva som skjer i kampene, svart på spørsmål fra leserne og utfordret Viking med sitt kloke fotballhode.

Nå har altså Viking snappet den tidligere Sola- og Sandnes Ulf-treneren.

– Jeg skal innrømme at jeg ble overrasket da de tok kontakt før jul. Jeg regnet med at det var mange interessante kandidater som kunne være aktuelle til denne jobben, påpeker han.

Adegbenro som eksempel

Selv om jobben i Viking ikke er fast eller på heltid, får 45-åringen nå ansvaret med kartlegge og følge opp spillere i 1. divisjon og 2. divisjon. Han skal også se mot det engelske markedet, fortrinnsvis yngre spillere med talent som ikke når helt opp fordi køen er lang og kvaliteten stor.

Les også

Sandnes Ulf tror på Viking-effekt og øker budsjett

– Ingen har jobbet bevisst med dette etter at Gary Goodchild måtte slutte i klubben. Stillingen er viktig for ikke å ende opp med panikkjøp. Ta et annet eksempel: Da Viking solgte Samuel Adegbenro til Rosenborg i fjor sommer, burde de hatt nye kandidater klar allerede. Vi må ligge i forkant, forklarer Selvig som har hatt sporadiske speideroppdrag i Norge for klubber som Liverpool, Nottingham, Sheffield United og Bristol City.

Gjennom Aftenblad-bloggen har Johan Selvig (45) jevnt og trutt forklart, argumentert og beskrevet hvordan han mener Viking bør jobbe innenfor feltet med rekruttering og speiding. I flere blogger har han navngitt både lokale og utenlandske spillere han mener klubben bør vurdere når de skal hente forsterkninger.

Bloggen

I sin siste blogg skriver han blant annet:

«Jeg er ikke i tvil om at Viking må hente inn to spillere som kan tette igjen forsvaret til årets sesong. En av disse må være en tydelig leder. En mulighet kan være å bruke Steffen Ernemann som den ene stopperen. Dansken har et bra fotballhode, god venstrefot og er en typisk leder. Han kan fort bli den stopperen med lederegenskaper som Viking søker.

Det er allerede klart at Staals Even Østensen er invitert på treningsfeltet, og jeg ville heller ikke bli overrasket om både Ingvald Halgunset og Bjørnar Holmvik fra Vidar blir å se på Vikings treningsfelt i vinter.

En ting som er synd er at vi ikke får sett Morten Bjørlo i den mørkeblå drakten i år. Jørpelandsbuen valgte å skrive under på en ettårskontrakt med Nest-Sotra. Bjørlo har egenskaper Viking vil trenge i år, og som jeg så lite av i fjor. Nemlig evnen til å skape ubalanse hos motstanderen på siste tredjedel.»

Les også

Respekt og ydmykhet er Berntsens nøkkelord

Har bra oversikt

– Tror du kunnskapen du har vist i Aftenblad-bloggen har hatt betydning for at du får denne jobben?

– Gjennom bloggen i Aftenbladet har jeg fått vise hva jeg står for og hva jeg mener. Det er blitt lagt merke til og har helt klart vært positivt i denne sammenhengen, svarer Selvig og legger til at det har vært enormt givende og kjekt å formidle sine tanker og holde dialogen med leserne.

– Hva gjør deg egnet til denne jobben?

– Jeg har bra oversikt lokalt over potensielle spillere i alderen 18 til 22 år, der er den reelle rekrutteringsalderen. Jeg har også et stort nettverk og gode relasjoner både i England og her til lands, svarer Selvig som begynte som Sola-trener i 2000 og siden det har hatt forskjellige verv innen fotballen.

Viking-trener Bjarne Berntsen bekrefter at de inngår en samarbeidsavtale med Johan Selvig, men vil vente på «de siste avklaringene» før han uttaler seg konkret til Aftenbladet.

Les mer om

  1. Viking FK
  2. Johan Selvig