Dette frykter Fenerbahce mer enn noe annet i Molde

Regn, vind og ufyselige forhold kan ødelegge drømmen til stjernene.

Har respekt: Trener Vitor Pereira (t.v.) roste MFK. Backen Gökhan Gönül håper været i Molde blir bedre enn det var da de kom til byen onsdag ettermiddag.
  • Erik Hattrem

Sesongen 2012/13 spilte Fenerbahce semifinale i europaligaen. Dagens Fenerbahce-manager var André Villas-Boas assistent da Porto vant europaligaen 2010/11. Men faktum er; torsdag stiller de på Aker Stadion som underdogs mot favorittene Molde.

Lars Tjærnås har analysert Molde

Les også

«Avansementet handler ikke om flaks, men om ekstrem dyktighet i alle ledd.»

Frykter været

Mens Fenerbahce-sjefen frykter Moldes kontringsspill, er backprofilen Gökhan Gönül mest redd for været i morgen.

– Jeg frykter regn og glatt kunstgressbane. Det er ikke det at det skal bli så mye vanskeligere å vinne, men at det oppstår skader. Nå skal vi heldigvis får en trening onsdag kveld i vått vær og bli litt mer vant med banen, sier Gönül.

Les også

Solskjær vil snappe opp stortalent rett foran nesen på Viking

Molde-analysen

Manager Vitor Pereira åpnet kveldens pressekonferanse i Molde med følgende ord:

– Molde er det sterkeste laget i gruppa, de har 10 poeng og det er fullt fortjent. Jeg tror de er et godt organisert lag, og jeg vet med sikkerhet at de er det defensivt.

Han har sammen med sitt sportslige apparat brukt mye tid på å finne ut hvordan laget han leder ikke skal gjøre de samme fatale feilene som ble gjort på hjemmebane i Tyrkia.

– Molde er gode på å gjenvinne ballen og slå om til angrepsformasjon, den taktikken har de brukt i alle kampene til nå, sier han.

Les også

Molde blir historisk om Solskjær tar poeng mot gamle naboer og nummerarvinger

– Jeg må be til Gud

Derfor er det på organiseringen han først og fremst vil forsøke å matche Molde.

– Vi skal gjøre det vi kan for å være bedre organisert enn det vi var under kampen vi tapte i Tyrkia, sier han.

Under Moldes pressekonferanse var Ole Gunnar Solskjær frempå med et vær-ønske. Han ba om møkkavær i form av lav temperatur, regn og vind under torsdagens kamp. Han mente at Molde møtte Fenerbahce borte på et godt tidspunkt, siden sesongen knapt var i gang i Tyrkia. Nå er de imidlertid i god flyt – derfor ville det passe bra med hjelp av været. Dette utsagnet ble Pereira konfrontert med fra tyrkisk presse.

– Jeg må be til Gud om hjelp med været når Solskjær sier at det vil være det dårlige været som kan gjøre at Molde vinner, sier en humoristisk Pereira og fortsetter:

– Det kan bli elendig vær, men vi skal innfri de forventningene som er tillagt oss for dette er en viktig kamp – vi må vinne for å kunne komme oss videre fra denne gruppen.