Misset på kjempesjanse - så sendte Bale Real Madrid til topps

Real Madrid satte press på tittelutfordrerne.

Se Bale stange Real til topps i vinduet over

Det er så jevnt som det kan få blitt i toppen av La Liga.

Før lørdagens runde hadde Real Madrid ett poeng å hente på Atlético og Barcelona, som begge spiller i kveld. Med seier over Real Sociedad ville altså Zinedine Zidanes menn ha to poeng å gå på, og sette press på de to andre lagene.

Det skulle bli tøffere enn forventet.

Les også

Nå er Celtic-fansen sikre på ligagull

Bale med kjempemiss

Sociedad var ikke interessert i å spille mye offensiv fotball, og bortelaget fra Madrid måtte slite for å komme til de store sjanse i første omgang.

Ikke langt inn i andre omgang kom en gedigen sjanse for Real Madrid. Gareth Bale fikk ballen i beina på seks-sju meter. Han prøvde å bredside ballen i mål, men keeper Gerónimo Rulli vartet opp med en flott redning.

Det så lenge ut til at Real Madrid skulle kaste bort to poeng i toppstriden, men ti minutter før slutt ville Bale det annerledes.

Waliseren har blitt en virkelig konge i lufta denne sesongen, og da innlegget fra Lucas Vázquez kom stanget han ballen kontant i mål. Det etter et ordentlig Real Madrid-trøkk minuttene før.

Les også

I 1981 fikk Michael Laudrup den gjeve prisen – i år gikk den til norske Julian (18)

Niende på hodet

Det var også Bales niende mål på hodet denne sesongen, hans 19. totalt.

— Vanskelig å komme utenom Gareth Bale når vi skal kåre dagens mann i denne kampen. Helt essensiell har han vært, sa Viasat-kommentator Arnstein Friling.

Rett før slutt fikk Sociedad en god mulighet da Elustondo fikk gå opp alene, men Keylor Navas reddet bortelaget.

Dermed vant Real Madrid, uten stjerner som Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Pepé i troppen. Real er nå to poeng foran utfordrerne i kampen om seriemesterskapet.

Atlético slo Rayo Vallecano mens Barcelona har bortekamp mot Real Betis lørdag kveld.

VIDEO: HØYDEPUNKT FRA ATLETICO MADRID-RAYO VALLECANO: