Fotball

Flere følger Norge med Drillo enn Hareide

<p>701.000 TV-seere har i snitt fulgt Norges landskamper siste år. Tilsvarende tall i Åge Hareides siste år som sjef var 509.000.</p>

Fotball , 2. september 2011 , EM-kvalifisering , Norge - Island 1-0Egil Olsen , Drillo , trener NorgeEuro qual.Norway - Iceland

 • Jørn-arne Tomasgard

— Jeg tror du har grunnlag for å si at Drillo gjør det bedre enn Hareide, sier TV 2s kommunikasjonssjef, Aleksander Valestrand. Vi ba Nøstet-kanalen om seertallene for Norges landskamper året før Åge Hareide gikk av som landslagssjef 8. desember 2008, og tilsvarende tall siste året med Drillo som sjef.

Valestrand kom opp med tallene ikke bare for TV 2, men også for kampene på Viasat 4 og Max.

Hjemme mot Danmark mest sett

De ni siste kampene med Hareide var det i gjennomsnitt 509.000 nordmenn som fulgte på TV. Av kampene var tre VM-kvalifiseringskamper og seks privatkamper. Flest seere trakk VM-kvalifiseringskampen mot Nederland med 908.000. Det siste året med Drillo har 701.000 nordmenn i snitt sett kampene på TV. Mest sett er EM-kvalifiseringskampen Norge – Danmark på Ullevaal i mars med 1,18 millioner seere. Det er spilt åtte kamper i denne perioden, av dem fire EM-kvalifiseringskamper.

 • Samleside: Siste nytt om landslaget

Det kan ha påvirket statistikken noe at halvparten av kampene siste året er kvalifiseringskamper, mens kun 30 prosent av kampene i Hareides siste år var kvalifiseringskamper.

Tre av Hareides siste kamper gikk på litt mer utilgjengelige Viasat 4, mens siste året har én kamp gått på Viasat 4 og én på Max. Resten av kampene har gått på allmennkringkasteren TV 2, der seersnittet er tydelig høyere.

Tallene for gårsdagens kamp er ikke med i statistikken.

Stabilt billettsalg

Hos Norges Fotballforbund har de ikke merket Drillo-effekten like tydelig.

— Det var et oppsving i billettsalget rett etter at Drillo ble ansatt som ny landslagssjef. Men nå er bildet normalisert, sier markedssjef René Pedersen.

- Kvalifiseringskampene generelt er tett oppimot utsolgt med 22.000 pluss i solgte billetter. På privatkamper har vi 12.000-15.000. Disse tallene har vært stabile i flere år , sier markedssjefen.

Han har også ansvaret for billetter til nordmenn ved kamper i utlandet, og forteller om stor interesse for de største kampene ute.

— Vi har omtrent solgt ut våre 4000 billetter både til Portugal-kampen og til Danmark-kampen nå. Generelt har det vært stor interesse for bortekampene siste årene.

Video: Riise: - Laget fungerte ikke

svp://98730?view=ap

Riise: — Laget fungerte ikke Video: Nordtveit: - Jeg kunne gjort det bedre:

svp://98729?view=ap

Nordtveit:— Jeg kunne gjort det bedre Video: Carew: - De fikk en boost av selvtillit

svp://98728?view=ap

Carew:— De fikk en boost av selvtillit Video: Jarstein: - Trodde jeg skulle ta den

svp://98726?view=ap

Jarstein: — Trodde jeg skulle ta den Vi fulgte kampen her:

Les også

 1. - Vi taper hver eneste matchball

 2. Spillerne: - Rundspilt

 3. Slik går Norge til EM

 4. Lettet Danske-Olsen

 5. Norge ble utklasset

 6. Svarte skjermer på nettet

 7. Ingen slår Nederland

 8. Irland sto imot i Moskva

 9. Fem lag EM-klare

 10. Perfekt uke for Bendtner

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball