Fotball

TV 2-profilen satt ut av syv utrolige minutter: – Har du sett på maken?

Arsenal og Liverpool leverte festfotball.

Mohamed Salah scoret sitt 15. ligamål i bortekampen mot Arsenal.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

ARSENAL-LIVERPOOL 3–3

Det var to offensive fyrverkeri som møttes på lille julaften. De færreste kunne likevel ha forutsett dramaet som fulgte.

Liverpool spilte seg opp i en behagelig ledelse. Så kastet de den bort i løpet av noen sensasjonelle minutter, før de slo tilbake igjen.

– Før Arsenal scoret sitt første mål, kunne vi ha scoret 2, 3 eller 4 til. Det gjorde vi ikke. Sånn er livet, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports, før han legger til at et poeng var «det minimale» av det laget hans fortjente.

– Engelsk fotball har forandret seg. Det er mange kontringslag nå, det er som basketball, sier Arsenal-forsvarer Alexander Maitland-Niles til BBC.

Til slutt endte det med 3–3 og poengdeling – i det som utvilsomt vil bli stående igjen som én av Premier League-sesongens mest minneverdige kamper.

– For en utrolig fotballkamp å se på. Man ser tydelig at pendelen svinger fra ett lag til det andre – bare på grunn av selvtillit, sier tidligere Tottenham-spiller og TV-ekspert Jermaine Jenas til BBC.

Spiller du Fantasy Premier League? Da må du passe deg i julen. Vi anbefaler denne artikkelen:

Les også

Fantasy-guiden: Disse spillerne bør du bytte inn i julen

– Har du sett på maken?

Etter første omgang ledet Liverpool 1–0, etter scoring av Philippe Coutinho. Og de burde ledet mer.

Så kom syv elleville minutter i starten av andre omgang. Først jublet Liverpool. Så kollapset Jürgen Klopps menn fullstendig.

Fra 0–2 til 3–2 i en fei. Jürgen Klopp viste store deler av følelsesregisteret sitt under Arsenal-Liverpool lille julaften

Bare sjekk denne utviklingen:

51.11: Mohamed Salah plasserte ballen i Petr Cechs høyre hjørne. 0–2

52.55: Alexis Sánchez headet inn reduseringen. 1–2

55.12: Simon Mignolet klarte ikke håndtere Granit Xhakas knallharde langskudd. 2–2

57.40: Mesut Özil kombinerte fint med Alexandre Lacazette, før han scoret alene med Mignolet. 3–2

– Har du sett på maken? Det bare renner inn mål! utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter Özils 3–2-mål.

Da hadde et London-publikum i julestemning nettopp sett fire scoringer på seks og et halvt minutt.

Her jubler Arsenal-spillerne over 3–2-målet. Fra venstre: Granit Xhaka, Ainsley Maitland-Niles, målscorer Mesut Özil og Alexandre Lacazette.

Cech-feil

Men dramatikken var faktisk ikke over. Med 20 minutter igjen ble Roberto Firmino spilt fri igjen. Brasilianeren skjøt rett på Cech. Keeperen slo ballen rett opp i luften, før den dalte ned i nettmaskene.

Resten av kampen var underholdende, om enn noe roligere.

Det gikk riktignok et gisp gjennom benkeradene på Emirates Stadium da Mohamed Salah traff nettveggen like før skudd. Men Arsenal slapp med skrekken.

Poengdelingen var egentlig et utfall ingen av lagene kan være helt fornøyde med. Arsenal er nummer fem i Premier League etter å ha spilt halvparten av sesongens kamper, mens Liverpool er på plassen foran.

Les mer om

  1. Liverpool FC
  2. Arsenal FC