Fotball

Tromsø fortvilte over sjansesløseri

Mikael Norø Ingebrigtsen (18) reduserte for TIL, men for sent.

svp://13248?view=htg
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

STRØMSGODSET — TROMSØ 2-1

DRAMMEN (itromso.no): Unggutten som tidligere denne uken signerte en ny langtidskontrakt med TIL ble henvist til benken borte mot Strømsgodset.

Med 17 minutter igjen å spille kom han inn og i 88. minutt sørget han for ny spenning i kampen med 2-1-reduseringen, som dessverre ble ett mål for lite for ”Gutan”.

FOR SENT: Mikael Ingebrigtsen scorer for Tromsø mot Godset søndag kveld.

— Den kommer litt for sent den scoringen, den gjør det, sier Mikael Norø Ingebrigtsen, som var iskald da han fikk servert et flott innlegg fra en annen ung innbytter, Lasse Nilsen.Men 18-åringen vil ikke svare på om han kom for sent inn.

— Det får du spørre Steinar (Nilsen) om. Jeg vil alltid spille.

— Jeg hadde regnet med at jeg kom til å få det spørsmålet fra deg. Mikael kommer inn på riktig tidspunkt. Vi fører kampen og da er han klar til oppgaven. Han har vært litt syk tidligere i uken og trenger tid til å bygge opp energien på nytt, sier Steinar Nilsen.

Les også

Mer bortemotgang for Tromsø

— Frustrerende

TILs målscorer innrømmer at det var frustrerende å se alle sjansene TIL brente. I følge iTromsøs statistikk vant TIL sjansestatistikken 10-3. — Det var frustrerende å sitte på benken å se på. Jeg synes likevel vi gjorde en god kamp mot et bra bortelag, dessverre var det akkurat ikke godt nok i dag, sier Norø Ingebrigtsen.

— Vi skaper mye i dag, men inne i boksen vil ballen ikke rulle helt vår vei i dag. Det kommer enten et Godset-bein i veien eller så går det for ofte utenfor. Vi må fortsette å spille fotball slik vi gjør nå, men bli flinkere å omsette målsjansene våre, sier Nilsen.

For som mange så, så var TIL fullt på høyde mot Strømsgodset og vel så det.

— I store deler av kampen var vi bedre enn Godset, men i perioder av kampen, tidlig i 1. og i midten av 2. omgang, er vi for svak og gjør noen for enkle feil. Men alt i alt gjør vi en god kamp mot kanskje det beste hjemmelaget i ligaen. Opptredenen vår totalt sett med viljen og måten vi går inn i kampen på, står det stor respekt av, sier Nilsen.

Les også

Kovacs åpner for TIL-retur

Mål fra samme side

Begge Godset sine mål kom fra TILs venstreside.

— De scorer stort sett på det de har og begge gangene kommer de igjennom på min og Morten (Moldskrred) sin side, sier venstreback Kent-Are Antonsen.

Han mener TIL i hvert fall burde ha fått poeng fra kampen og får medhold fra både Christian Landu-Landu og Magnus Andersen.

— Vi er helt på høyde med de og hadde fortjent minst ett poeng i dag, sier Landu-Landu.

— Vi må bli hvassere. Sjanser har vi nok av. På slutten kunne vi fort ha fått et poeng og det ville ha vært fortjent, men vi må unngå de enkle feilene, sier Magnus Andersen.

Antonsen erkjenner at han kunne ha gjort det bedre, spesielt på 2-0-målet.

— Det er bestandig ting både jeg og andre kunne ha gjort bedre når vi taper. Jeg fikk ikke med meg at han kom inn bak ryggen, slikt skjer. De er i en voldsom flyt for dagen og jeg synes egentlig vi gjør en god bortekamp der vi har nok av sjanser. Det er surt og ikke sitte igjen med noen ting, sier Kent-Are Antonsen.

Les også

Se hvordan TIL tapte mot Godset

svp://13248?view=htg

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. Tromsø IL
 4. Mikael Ingebrigtsen