Brann freder Norling - i minst en uke til

Ingen av spillerne tok til orde for at treneren bør gå. Og daglig leder Roald Bruun-Hanssen fortsetter.

STADION (BT): Branns styremøte er over. I formiddag har styremedlemmene evaulert situasjonen i klubben som følge av nedrykket fra eliteserien.

Blant temaene var trener Rikard Norlings fremtid i klubben.

— Vi har hatt en god samling som var preget av at vi er lei oss for det som er skjedd. Vi beklager til byen at vi har satt oss selv i denne situasjonen. Nå skal vi snu hver stein for å finne ut hvorfor. Den prosessen begynte vi i dag, sier styreleder Rolf Barmen.

Rundt klokken 15 fredag ettermiddag forlot Branns styremedlemmer Brann Stadion. Den eneste som ble igjen var styrelederen.Ett av spørsmålene han måtte svare på, var Rikard Norlings rolle i Brann fremover.

— Vi har ikke tatt noen beslutninger i dag. Vi har lagt en prosessplan. For at vi skal snu hver stein, må vi gjøre gode evalueringer. I begynnelsen av neste uke kommer trenerteamet til å sitte sammen. Det er riktig at vi får litt ekstern hjelp i den evalueringen. Etter at det er på plass, vil styret møtes igjen i slutten av neste uke og få forelagt den evauleringen.

Styreleder Rolf Barmen med daglig leder Roald Bruun-Hanssen i bakgrunnen.

Styrelederen forteller at daglig leder Roald Bruun-Hanssen fortsetter i klubben.— Han er vår daglige leder og han blir viktig i den evalueringen vi er inne i nå. Han har gjort en god jobb. Han blir sittende. Roald har veldig lyst til å bli med videre. Rikard (Norling) har vært veldig konkret på at han har lyst til å ta ansvar, understreker Barmen.

Branns spillere har også evaluert den sportslige situasjonen som endte med nedrykk.

Fredag pratet spillerne i plenum og i grupper for å finne ut hva som gikk galt.

Erlend Hanstveit (t.v) og et samlet pressekorps

Hver enkelt spiller i A-stallen har i tillegg gjennomført individuelle samtaler med Rikard Norling om fiaskosesongen.– Spillerne hatt en nyttig og god gjennomgang av sesongen. Vi har diskutert hva vi kan bidra med for å få klubben opp igjen, sa Erlend Hanstveit om evalueringen.

– Det kom mange forskjellige synspunkt, og de har vi videreformidlet til ledelsen i klubben, fortsatte han.

BT er kjent med at ingen av spillerne tok til orde for å fjerne Norling på møtet laget hadde uten treneren til stede. Tiden ble blant annet brukt til å diskutere om Brann i nedrykksesongen har trent for lite.

Større kutt må til

Brann er i en presset økonomisk situasjon. Det er allerede varslet om store kutt før kommende sesong. Nedrykket fører til at de blir enda større.

— Vi har kommet frem til at vi må kutte ytterligere 20 millioner kroner. Vi må ned mot 70 millioner kroner neste sesong, og vi har brukt veldig lang tid på å finne ut hvordan vi skal håndtere dette, sier Barmen.

Les også

Brann satser på tidenes budsjett i 1. divisjon

På spørsmål om hva kuttene vil bety for ansatte i klubben svarte styrelederen følgende:

— Vi kommer til å gjøre så godt vi kan for å kostnadsjustere uten oppsigelser, sier han.

Tidligere har det kommer frem at flere Brann-spillere har klausuler om nedsatt lønn ved nedrykk.

Les også

Halve Brann-stallen får lønnskutt ved nedrykk

— Hvor mange spillere det gjelder har jeg ikke oversikt over. Jeg vet hva lønnsbudsjettet for 2015 er, men vet ikke hvordan det er distribuert, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk