Alex Ferguson: - Carrick er Englands beste spiller

Klubblegenden mener Manchester United ikke kan avskrives.

Michael Carrick hylles av sin tidligere sjef i Manchester United, Sir Alex Ferguson.
  • 100% Sport

Den tidligere United-manageren har sett Louis van Gaal lede gamleklubben til seks seirer og én uavgjort på de siste sju kampene. Det gir grunn til optimisme ved inngangen til julehøytiden, ifølge skotten.

Han mener United fortsatt har nok kvalitet i laget til å utfordre de øvrige topplagene — og trekker spesielt fram kvartetten Michael Carrick, Wayne Rooney, Robin van Persie og David de Gea.

Sir Alex Ferguson fikk stående ovasjoner da han besøkte Old Trafford-gresset 5. oktober.

— Jeg mener Michael Carrick er den beste sentrale midtbanespilleren i engelsk fotball. Han er til og med den beste engelskmannen i ligaen, sier Ferguson til BT Sport, ifølge Daily Mail.

De Gea-skryt

Han gleder seg også litt ekstra over det keeper David de Gea har levert denne sesongen. Spanjolen har vært strålende mellom United-stengene.

— Det mest gledelige for min del er David de Gea. Da vi kjøpte ham, var han en guttunge. Han var tynn, men hadde ferdigheter. Han har helt spesielle talenter, og det har nå vist seg, sier Ferguson.

Skotten fikk se United slite innledningsvis i årets sesong. Først den siste tiden har de røde for alvor fått fart på poengfangsten. Gamlesjefen tar gjerne den nye i forsvar.

— Først og fremst forstår jeg ikke hvordan Louis van Gaal kan forvente å få de aller beste resultatene med så mange skader. Når han får alle de beste tilbake, bør dere se opp for United, for han er en strålende manager. Han kommer til å gjøre det bra, sier Sir Alex.

Ujevne prestasjoner

At flere av klubbens nyankomne spillere foreløpig har prestert ujevnt, er ifølge Ferguson ikke det minste rart.

— Da jeg hentet Patrice Evra og Nemanja Vidic i januar det samme året (2006), gjorde de mye rart. Det tok dem fem måneder å bli vant til å spille for Manchester United, kulturen og klubbhistorien. Det vil være det samme med disse nye spillerne, sier skotten.

Manchester United går inn i julehøytiden som nummer tre på tabellen i Premier League. Opp til ligaleder Chelsea skiller det ti poeng etter 17 serieomganger.

2. juledag får de røde besøk av Newcastle på Old Trafford, før Tottenham er motstander på bortebane fire dager senere. Juleprogrammet avsluttes med ny bortekamp mot Stoke 1. januar. (©NTB)