Fotball

Skullerud bekrefter at han slutter i Molde

Treneren flytter hjem til familien etter sesongslutt.

GIR SEG: Tor Ole Skullerud har bestemt seg for forlate MFK etter årets sesong. Erik Birkeland

 • Trond Hustad
  Rbnett

Tor Ole Skullerud har bestemt seg for å forlate Molde etter årets sesong. Det bekrefter han overfor Romsdals Budstikke.

Bestemte seg nylig

– Dette handler om at familien min har flyttet hjem. Da jeg kom til Molde var planen at de skulle være her sammen med meg, og perspektivet mitt på denne jobben var lenger enn to år. Sånn ble det ikke, og derfor flytter jeg etter hjem til Bærum, sier Skullerud.

Les også

Direktøren: - Enorm respekt for avgjørelsen til Skullerud

– Er dette en avgjørelse du har tatt nå eller på et tidligere tidspunkt?

– Følelsen og tanken har ligget der en stund, siden de bestemte seg for å flytte i vår. Men avgjørelsen ble først tatt for to uker siden. Da hadde vi noen feriedager. Jeg snakket gjennom situasjonen med familien og vi ble enige om at jeg kommer hjem etter sesongen.

Les også

Molde-ledelsen avgjør Skulleruds skjebne

– Familien viktigst

– Hvordan blir det å avslutte det sportslige prosjektet ditt i Molde før du hadde tenkt?

– Familien min er det viktigste jeg har og den vil alltid gå foran min yrkeskarriere. Jeg følger familien. Den betyr alt, og derfor er det svaret enkelt og greit. Jeg har hatt en fantastisk tid som Molde-trener og den har jeg tenkt å strekke ut sesongen. Jeg har fortsatt stor tro på at jeg skal få til store ting med Molde Fotballklubb. Den ambisjonen lever i beste velgående. Hva jeg eventuelt går glipp av her etterpå er bare en konsekvens av valget jeg har tatt, og det står jeg veldig støtt ved. Jeg følger familien.

– Har du vurdert å slutte allerede nå – eller tidligere i sesongen?

– Nei. Det har ikke vært tema for meg. Jeg er ett hundre prosent fokusert og motivert. Jeg skal være her til siste serierunde, til cupfinalen er spilt eller til europacupen er over. Jeg skal jobbe for Molde i kontraktstida mi, som er ut 2015. Jeg skal gjøre den samme jobben som jeg har gjort så langt, og som jeg håper har vært bra nok.

– Hvordan skal du klare å holde motivasjonen og sulten oppe i et halvt år når du vet at du skal slutte i denne jobben?

– Jeg forstår nesten ikke spørsmålet, for å være helt ærlig. Det finnes fotballtrenere med utgående kontrakter over alt. Tanken på at jeg skal miste noen grad av motivasjon resten av sesongen har ikke slått meg i det hele tatt. Jeg forstår ikke det. Jeg gleder meg til å fortsette. Jeg er misfornøyd med tabellsituasjonen og vil oppnå mer det neste halvåret.

– Mye tullprat

– Hvorfor velger du å gå ut med avgjørelsen din nå?

– Det har versert altfor mye tullprat rundt omkring som ikke er tilfelle. Både jeg og klubben må presisere hva som skjer og avklare situasjonen. Det er viktig for meg og det er viktig for garderoben.

– Hva er din kommentar til påstandene om at det er misnøye i spillergruppa?

Her er pressemeldinga fra Molde Fotballklubb

– Det kan jeg ikke forklare, for jeg vet ikke hvor det kommer fra. Jeg registrerer ingen uro på noe sett eller vis. Det er det eneste jeg kan si om dette. Spillerne har vært tydelige mot meg på det. Jeg føler ingen endring i miljøet og er glad for det. Men både trenerne, spillerne og ledelsen er misfornøyd med resultatene så langt. Vi vil ha flere gode opplevelser, og det skal vi jobbe hardt for å få til. At spillerne ikke får snakke om situasjonen er bare tull og tøys. Vi har aldri nektet noen å snakke om noe som helst.

– Hvordan har spekulasjonene rundt din egen framtid påvirket deg de siste ukene?

– Det har vært mye støy. Ryktene sier at Skullerud skal reise, men jeg skal ingen steder i morgen. Jeg har brukt altfor mye energi på dette de siste dagene og verken jeg eller klubben er komfortable med situasjonen. Derfor ble det nødvendig å forklare det hele og fulle bildet. Nå kommer dette riktig fram, og det er viktig for meg. Vi rydder opp, blir ferdig med spekulasjonene og går videre. Jeg tror det vil forløse energi og dra oss videre.

Fortsetter med fotball

– Har du rukket å tenke på hva du skal gjøre i 2016?

– Nei, så langt har jeg ikke kommet. Men jeg driver sikkert med fotball. Noe annet vil overraske meg, sier Tor Ole Skullerud.

 1. Les også

  TV 2: Skullerud gir seg etter sesongen

 2. Les også

  Skullerud: - Vi kjempet som løver

 3. Les også

  Skullerud: - Håper muligheten til revansje trigger oss

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tor Ole Skullerud
 3. Molde FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  «Selvfølgelig sier Solskjær ja til Manchester United»

 2. FOTBALL

  TV 2: Skullerud gir seg etter sesongen

 3. FOTBALL

  Pause i forhandlingene mellom Singh og Molde

 4. FOTBALL

  Ekspert: - Molde må velge Solskjær eller en utenlandsk trener

 5. FOTBALL

  Forren ut mot ryktene: - Ikke misfornøyde med Skullerud

 6. FOTBALL

  Skullerud: - Dinamo er fortsatt favoritter