Fotball

TIL var enige med RBK om vinterkamp: Spiller i stedet mot lokal motstand

I vinter skal TIL møte lag fra Slovakia, Russland, Østlandet og Nord-Norge.

GLEDE: Her jubler Lasse Nilsen, Jostein Gundersen og Morten Gamst Pedersen over ett mål i en treningskamp på Marbella sist vinter. Dit skal de tilbake i februar.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

«Gutan» har tatt ferie etter å ha avsluttet sesongen i november. Ikke før tirsdag 15. januar møtes spillerne igjen.

Da starter en hektisk forsesong med ni treningskamper mot svært variert motstand før Ranheim venter i serieåpningen 31. mars.

Den mest attraktive kampen i forsesongen glipper dessverre for TILs del. Sportssjef Svein-Morten Johansen har i lengre tid hatt dialog med Rosenborg om en treningskamp rundt den 15. mars.

- Vi snakket lenge med RBK om en kamp på denne datoen. Dessverre for vår del fikk de Superfinalen den 17. mars, noe som gjør at kampene kolliderer. Hadde det ikke vært for det ville vi nok fått til denne kampen, forteller Johansen til iTromsø.

Les også

TIL ønsket å spille mot Rosenborg «midt på natta» - slik gikk det ikke

Reiser til Tyrkia med NTG

Som i 2018 reiser TIL på en treningsleir til Tyrkia i slutten av januar etter å ha hatt noen dager i Tromsø. I perioden fra 22. januar til 3. februar skal A-laget bo og trene rett utenfor Antalya – på det samme femstjerners hotellet.

Der kommer A-laget til å møte Rubin Kazan 27. januar og Slovan Bratislava 2. februar. Samtidig som A-laget er på plass skal også NTG med leder Sigurd Rushfeldt i spissen reise med over 30 spillere til samme sted.

- Det er to hovedårsaker til at vi reiser til Tyrkia med A-laget og NTG-spillerne. Det ene er at vi ønsker å lage en økonomisk gunstig leir da det er billig å dra dit. Det har en del å si for A-lagets økonomi at vi kan samkjøre turen slik at noen av ungguttas reise dekkes av NTG. I tillegg er det interessant å teste ut hvordan det er å være sammen på en slik leir, sier Johansen.

Rundt 9. februar hadde TIL i utgangspunktet satt opp en treningskamp mot lokal motstand.

- Den helga blir det ingen kamper. Vi har flyttet denne kampen til helga etter. Hvem vi møter er ikke helt i boks, men det blir nok et lokalt lag som Mjølner, TUIL eller Alta på Alfheim, sier Johansen.

Fra 18. til 25. februar reiser TIL på den forbundsdekte årlige turen til Spania. Der TIL og andre lag i en årrekke reiste til La Manga lengst sørøst i Spania har forbundet nå heller valgt å sende lagene til Marbella. Foreløpig er det ikke bekreftet hva slags motstand TIL får her, men ifølge sportssjefen ønsker de seg kamper den 20. eller 21. - og 24. februar.

Generalprøve på Alfheim

Første og tredje helga i mars har TIL enda ikke satt noen motstander, men trolig blir det en av de lokale motstanderne som er nevnt tidligere.

8. mars reiser TIL på en dagstur til Oslo for å møte Vålerenga.

- Vi møter dem 16.00 på deres hjemmebane. Denne turen gjør at vi totalt sett får ganske god motstand i oppkjøringen. Skulle vi reist noe mer måtte vi antagelig reist til Østlandet på nytt, sier Johansen.

Den faste generalprøven mot Bodø/Glimt spilles på Alfheim 24. mars. Lagene bytter annethvert år på å spille dette oppgjøret på sin hjemmebane, og i år var det TILs tur.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5