Fotball

Marerittkveld for Nordtveit: Scoret selvmål i pinlig tap

Nordmannen var involvert i tre baklengsmål da West Ham ble ydmyket på eget gress.

Håvard Nordtveit scoret selvmål i duell med Manchester Citys Raheem Sterling.
  • Sindre Trygsland

West Ham United–Manchester City 0–5

Nesten ingenting har gått som det skulle denne sesongen. Hverken for London-laget, eller for Håvard Nordtveit som kom til klubben før sesongen.

I fredagens FA-cupkamp, i 3. runde hjemme mot Manchester City, fortsatte nedturen.

Laget som i fjor yppet seg med storklubbene i Premier League ble fullstendig utspilt og latterliggjort av de lyseblå fra Manchester.

Nordtveit-selvmål

Les også

Den nye og praktfulle arenaen er blitt et mareritt: – Riv den nå

For den norske landslagsspilleren kom kampens største nedtur etter cirka 40 minutter. Etter et praktfullt Manchester City-angrep scoret Nordtveit selvmål. I en duell med Raheem Sterling endte nordmannen med å pirke ballen i eget nett.

Cirka ti minutter tidligere hadde Yaya Touré sendt gjestene i ledelsen fra straffemerket, og bare minutter etter Nordtveits selvmål punkterte David Silva FA-cupkampen allerede før pause, også denne gangen hadde nordmannen en svak involvering.

– Straffesparket var da det snudde. Vi så bra ut før det. Det var nok kanskje en snill avgjørelse for dem, sa West Ham-manager Slaven Bilic til BBC.

Manchester City-spillerne jublet for ett av fire mål i London.

Etter hvilen økte Sergio Agüero ledelsen da han flikket ballen i nettet og sørget for 4–0 etter cirka 50 minutter. Like før slutt fikk forsvarsspiller Josh Stones æren av å avslutte ydmykelsen da han satte inn 5–0 til gjestene.

I duellen knuste engelskmannen Håvard Nordtveit.

Stusser over posisjonen

I et allerede vaklende West Ham-forsvar har Nordtveit de siste kampene blitt brukt i en uvant høyrebackrolle. En posisjon han ikke har spilt i hverken på det norske landslaget eller i sin forrige klubb Borussia Mönchengladbach.

Det får blant andre fotballekspert Lars Tjærnås til å stusse.

Nordtveit ble pekt ut som West Hams svake ledd av José Mourinho da de røde fra Manchester hentet tre poeng fra London forrige helg.

– Denne Nordtveit-gutten spilte 90 minutter for 48 timer siden. Han hadde Jesse Lingard på kanten sin i første omgang og måtte løpe og løpe, sa Mourinho i et TV-intervju.

Men West Ham-manager Slaven Bilic valgte å gi nordmannen fornyet tillit, denne gang i møtet med hurtigtoget Raheem Sterling.

Det gikk ikke bra. Hverken for Nordtveit eller hans lag.

– Vi klarte å holde på ballen mer enn vi har gjort i de forrige kampene. Vi skapte flere muligheter. Før straffesparket hadde vi tre eller fire klare sjanser. Etter det andre og det tredje målet var det enkelt i andre omgang, sa City-manager Pep Guardiola til BBC.

– Det er viktig å vinne borte, men det er ikke enkelt. Jeg liker å involvere fansen og få dem til å tro på at vi er gode. Vi er de gode gutta. Vi løper mye og kjemper, la han til.

Les mer om

  1. Håvard Nordtveit
  2. West Ham United FC
  3. Manchester City