Fotball

United-floppen Moyes klar for spansk klubb: - Min største utfordring

David Moyes beskrev sine ni måneder i Manchester United som «grusomme» da han ble presentert som Real Sociedads nye trener torsdag.

David Moyes med et Real Sociedad-flagg rundt halsen under torsdaens offisielle presentasjon. AP

David Moyes er på plass i San Sebastian og Real Sociedad. Han ble presentert i baskerklubben torsdag, og sa at han hadde vraket flere tilbud fra engelske klubber for å komme til Spania.

For 51-åringen var den store utfordringen som lå i å overta den spanske klubben som gjorde at han gikk dit, og målet hans som Real Sociedad-trener er krystallklart.

David Moyes hadde en grusom sesong i Manchester United. Her fra 0-3-tapet for byrival Manchesgter City i mars. REUTERS

– Håpet er at jeg skal klare å snu rundt på prestasjonene her i Real Sociedad, akkurat som jeg gjorde i Everton før jeg gikk til Manchester United og ni grusomme måneder der, sa Moyes under presentasjonen i Spania.– Da tilbudet fra denne klubben (Real Sociedad) dukket opp var jeg aldri i tvil. Dette var bare noe jeg måtte si ja til, og jeg ser på jobben her i San Sebastian som den største utfordringen jeg noensinne har stått overfor, sa David Moyes.

Flere tilbud

Skotten sa at han hadde flere tilbud om å overta som manager i Premier League, og han innrømmet også at han hadde snakket med utenlandske klubber, men han ville ikke navngi hvilke klubber som hadde vist interesse for ham, og hvem han hadde vært i dialog med.

– Det jeg kan si er at det eneste stedet som virkelig gjorde at det rykket litt i hjerterota mi var her i Real Sociedad. Derfor er jeg sikker på at dette er den rette klubben for meg.

Han sa også at han ser fram til å møte klubber som Real Madrid og Barcelona, og han la ikke skjul på at han mente at La Liga har både de beste spillerne og trenerne i verden.

– Jeg ser virkelig fram til å teste meg selv mot både trenerne og klubbene her i Spania, sa skotten Moyes.

Har troen

Skotten sier at han virkelig har troen på Real Sociedad, og han kan ikke skjønne at klubben så å si ikke har vunnet en eneste kamp denne sesongen.

Etter en seier på de ti første kampene ble trener Jagoba Arrasate sparket tidligere denne måneden.

– Jeg har vært her og sett laget og spillerne, og det bor mye i dette laget. Jeg har troen på at jeg skal kunne klare å snu den negative trenden laget er inne igjennom tøffhet og hardt arbeid, mente David Moyes da han formelt tok over treneransvaret i den spanske klubben torsdag.

– Jeg kommer hit med skikkelig vinnerinstinkt, og uansett hva vi gjør på treningsfeltet, så er målet at vi skal klatre på tabellen så fort som mulig, sa David Moyes, som ble sparket i Manchester United i april, men som er i gang igjen – i en ny klubb og i et nytt land. (©NTB)

 1. Les også

  David Moyes har fått ny trenerjobb

 2. Les også

  - Moyes fikk ikke signere spillerne han ønsket

Les mer om

 1. Spansk fotball
 2. Real Sociedad

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  David Moyes har fått ny trenerjobb

 2. FOTBALL

  Målløs La Liga-debut for David Moyes

 3. FOTBALL

  Engelsk avis: - Moyes i samtaler med spansk klubb

 4. FOTBALL

  Moyes fikk sparken i Real Sociedad

 5. FOTBALL

  Moyes tilbake som West Ham-manager

 6. FOTBALL

  Moyes kobles til spansk bunnlag