Isak (20) får sin Molde-debut lørdag

Isak Ssewankambo har hele tiden vært Ole Gunnar Solskjærs førstevalg som Linnes-erstatter.

Debuterer for Molde lørdag: Isak Ssewankambo er Moldes nye høyreback.
  • Trond Hustad

MOLDE (Rbnett): Ole Gunnar Solskjær har ønsket seg Isak Ssewankambo helt siden Martin Linnes ble solgt til Galatasaray.

— Ja, vi har jobbet med Isak helt siden Martin dro. Han var førstevalget på lista vår. Det tok bare litt tid å bli enig med Derby, sier Solskjær til Rbnett.

Les også

Solskjær henter tidligere Chelsea-talent

Han er sikker på at Molde har signert en spiller som blir nyttig fra første kamp.

— Han er en flott gutt som har lyst å utvikle seg videre, og så er han veldig godt skolert etter årene i Chelsea. Vi har sett eksempler som Etzaz (Hussain), Magnus (Eikrem) og Mats (Møller Dæhli) på at norske spillere som kommer fra engelske akademi er ferdig skolert. Isakhar en offensiv tankegang, han er glad i å spille sånn fotball som jeg liker, sier Solskjær.

Les også

Martin Linnes og Galatasaray utestenges fra europeisk fotball

Manageren bekrefter at høyrebacken debuterer i lørdagens treningskamp mot Aalesund.

— Isak skal vi få ut på banen i helga. Han kommer til å være involvert mot Aalesund, enten fra start eller som innbytter, sier Solskjær, som ikke har spikret lagoppstillingene til helgas kamper mot AaFK (lørdag) og Kristiansund (søndag) helt.

— Kanskje noen spiller litt i begge. De som spiller mer enn en omgang mot AaFK blir ikke med mot KBK. Vi kommer til å kjøre sammen noen spillere for å spisse laget inn mot seriestart. Det kommer til å ligne en del på laget som starter mot Tromsø, sier Solskjær.

Han slår fast at det alltid er litt spesielt å møte Aalesund i den tradisjonsrike generalprøven før seriestart.

— Selv om det ikke står poeng på spill, er det greit å se hvilket nivå både vi og de ligger på. Det er alltid tøffe oppgjør. Aalesund har signert noen veldig spennende spillere som jeg er spent på. Vi har ikke spilt mot Tippeliga-lag i oppkjøringa, så dette blir en målestokk for oss. Tippeligaen er det viktigste i 2016, nesten det enste som teller. Vi må være med og kjempe om seriemesterskapet utpå høsten. Derfor er det avgjørende at vi får en god start, sier Ole Gunnar Solskjær.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering