Fotball

En scoring på ett år for HamKam

<p><strong>HAMAR:</strong> Her scorer Roman Kienast så lett som bare det på HIAS-banen. I ettermiddag vil han gjerne gjenta bedriften mot Aalesund på Color Line Stadion.</p><p><strong>DIREKTE 16.30: <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=272574&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#272574">AaFK — HamKam</a></strong></p>

Kienast Foto: Roger Synstad

 • Roger Synstad

I løpet av det siste året har den østerrikske landslagsspilleren bare lagd ett eneste mål for HamKam: Mot lille Sander borte i cupen.

Han scoret imidlertid på bestilling (15 mål) sist HamKam var i Adeccoligaen og rykket opp.

Scoringspause

Det begynte bra i fjor også. Han scoret i fem av de seks første treningskampene. Målet mot Aalesund på Color Line for ganske nøyaktig ett år siden, var det siste før en lang scoringspause.

 • Eliteserien på web-TV: Vi vil tilby deg den beste opplevelsen fra samtlige kamper. Registrer deg NÅ.

Faktum er, at Roman Kienast bare har scoret ett mål for HamKam i en obligatorisk kamp det siste året. Det skjedde i 1. runde borte mot Sander.

 • Men han lagde et mål for Østerrike i en treningskamp mot Nigeria.
 • Han scoret tre ganger som innbytter for Helsingborg i fjor høst.
 • Han scoret ett mål for Plymouth i en treningskamp mot Cardiff i januar.

Føler ikke press

– På tide å score igjen for klubben min, sier Roman, som får sjansen fra start sammen med Tommy Øren mot Aalesund i ettermiddag.

– Spisser lever av scoringer, men jeg føler ikke noe press. Jeg vet av erfaring at det kan gå i bølger. Det viktigste er at laget fungerer, og at vi begynner å vinne igjen. Det er viktig for sjøltilliten i laget. For min egen del kan det godt hende at det løsner igjen allerede i ettermiddag. Jeg husker forresten godt fjorårets scoring i Ålesund. Det var et fint mål, sier Roman, som gleder seg til to ukers treningsleir og tre kamper på La Manga.

Gullerud ute?

Arne Erlandsen reiser til Ålesund med 15 spillere. Jon Masalin, Pål Strand, Markus Ringberg, Tom Kristoffersen, Håkan Malmström og Srdjan Urosevic er uaktuelle. Marius Gullerud hadde kjenning av lyskestrekk på treningen i går og er tvilsom til dagens kamp.

Basert på gårsdagens formiddagstrening, stiller HamKam slik mot AaFK: Rønningen – Førsund, Bjørnevik, Pasoja, Sørum – Güven, Karekezi, Bjerke, Rise – Kienast, Øren.

DIREKTE 16.30: AaFK — HamKam

 1. Les også

  AaFK tester serber

 2. Les også

  AaFK snudde mot HamKam

 3. Les også

  Råstad til HamKam

 4. Les også

  - Forsvaret holder mål

Les mer om

 1. Fotball 1. div